04
apr
'22
SJC lijdt gevoelige nederlaag tegen VOC
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers

SJC lijdt gevoelige nederlaag tegen VOC

SJC uiteindelijk kansloos in Rotterdam. En aan de langeaaneengesloten reeks van succesvolle duels is nu een einde gekomen. In Rotterdam kwam de ploeg van Marcel IJzerdoorner feitelijk nauwelijks aan te pas. De 5-1 nederlaag drukt SJC met de neus op de feiten…

Natuurlijk zat het niet helemaal mee en was er de in vele ogen onrechtvaardige dubbele straf van penalty en rood. Maar het was echt VOC dat vanaf begin af aan vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd begon. Waarbij de Rotterdammers al in de 7eminuut via een fraaie kopbal tot scoren kwamen: 1-0. 

Dat was natuurlijk voor hen een heerlijke opening in dezewedstrijd. En de Rotterdammers bleven na de openingstreffer eigenlijk de bovenliggende ploeg. Hoewel de geschrokken zwart-witten zich wel degelijk probeerde te herpakken. Maar dat gaf nauwelijks resultaat en tot grote mogelijkheden om tegen te scoren kwam het niet.

VOC kwam daar tegenover met speldenprikken en een ervan leek in de 27e minuut raak te zijn. De bal verdween echternadat keeper Hoogervorst hem tegen een tegenstander aan knalde, tot opluchting van SJC, juist naast het doel.

SJC stelde daar wel strijd maar nauwelijks iets gevaarlijks tegenover en creëerde dan ook nauwelijks doelrijpe kansen. Tom Duindam kreeg kort voor rust nog wel een mogelijkheid maar die werd prooi voor de keeper. Op slag van rust had VOC SJC trouwens al in het hart kunnen raken maar vrij voor Lex Hoogervorst schoot Van der Storm net naast.

Wie dacht dat SJC zich na de rust zou oprichten kwam direct al bedrogen uit. Want al na een paar minuten na de rust was de eerder genoemde Van der Storm wel doeltreffend: 2-0. Er was twijfel of het daarbij wel of niet buitenspel was maar daar trok de scheids zich niets van aan.

En daarna ging het snel. Een handsbal van Jordy Groot in het doelgebied leverde een strafschop, de 3-0 en een rode kaart op. 

Inmiddels had Frans van Niel op het middenveld SvenWisselink vervangen. En deze Frans van Niel maakte onverwacht en uit het niets 3-1. Maar dat bleek geen rede om hoopvol verder te gaan. Want VOC bleef de bovenliggende ploeg en kwam via 4-1 tot een einduitslag van niet minder dan 5-1. 

Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen HBS. Die met 2-2  gelijk speelden tegen Purmersteijn. SJC zag al eerder kans om zich na een gevoelige nederlaag op te richten. Maar HBS is een geweldig voetballende ploeg met veel fysiek, die slechts 2 punten achterstand heeft op SJC. 

Foto: Johanna Oskam