Datum: 19-08-2022 - 22:12
04
apr
'22
Korfbal: Fluks eindigt zaalseizoen met winst.
Geschreven door Fluks

Korfbal: Fluks eindigt zaalseizoen met winst.

Na de sterke tweede helft tegen Madjoe vorige week stonden er voor Fluks deze week 2 wedstrijden op het programma. In beide wedstrijden werd opnieuw goed gespeeld. Waar tegen WION in de slotfase nipt verloren werd, verraste Fluks 2 dagen later met winst tegen koploper Badhoevedorp….

In de wedstrijd tegen WION nam Fluks het al snel het heft in handen. Met goed aanvallend spel en fanatiek verdedigen liepen de Noordwijkers naar een voorsprong van 3 punten. WION haakte aan en liet het gat niet groter worden. Bij rust kwamen zij zelfs weer langszij (9-9).
In de tweede helft ontvouwde zich een spannend duel. De Noordwijkers namen keer op keer een kleine voorsprong, waarna WION weer terugkwam. In de spannende slotfase knokte Fluks voor de punten, aangemoedigd door het aanwezige publiek, maar zij konden niet voorkomen dat met nog 2 minuten op de klok WION een voorsprong nam (19-20), en in de laatste minuut nogmaals trefzeker was zodat de Rotterdammers met 19-21 aan het langste eind trokken.

In de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Badhoevedorp waren de vooruitzichten op voorhand niet goed. Deze ploeg was nog ongeslagen en had Fluks eerder deze competitie kansloos verslagen. Fluks zette echter de ingezette lijn door, en speelde een sterke wedstrijd. In de spannende slotfase knokte Fluks zich terug van een achterstand, waarna Sebastiaan Mud zich met een late score tot matchwinner kon kronen. Eindstand 18-17.

Met deze spannende wedstrijden sluit Fluks winnend het zaalseizoen af. Een lastig seizoen, mede door het rommelige verloop en de vele verplaatste wedstrijden. Fluks kan met een goed gevoel terugkijken op de laatste wedstrijden, en zich gaan opmaken voor het vervolg van de veldcompetitie, die over enkele weken van start gaat.

Foto: PR

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat alle vereiste gegevens ingevuld zijn, aangeduid met een asterisk (*). HTML code is niet toegestaan.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.