Datum: 26-02-2020 - 20:20
05
okt
'13
Leerlingen van 'De Jutter' ontmoeten André Kuipers
Geschreven door

Leerlingen van 'De Jutter' ontmoeten André Kuipers

Vrijdag 4 oktober was een bijzondere dag voor de leerlingen van de Da Vinci groep 7/8 van Noordwijkse basisschool De Jutter. De leerlingen mochten aanwezig zijn bij een, speciaal voor de pers georganiseerd, voorproefje van de wetenschapsdagen in de ESTEC. Er waren veel journalisten aanwezig.

 

Omdat zij op zogenaamd beveiligd terrein kwamen moesten de kinderen en hun begeleiders zich eerst bij de security melden. Vandaar ging het naar de Erasmushal.

Daar was ook Nederlands eigen astronaut André Kuipers. Hij verzorgde een rondleiding en liet zien hoe de Europese robotarm, die binnenkort naar het Internationale ruimtestation ISS, gelanceerd zal worden, werkt. Twee leerlingen, Matthew Harinck en Lara Turk, mochten ook ervaren hoe het is om met de robotarm te werken en dat viel nog niet mee.

Het Europese Ruimte Agentschap wil ruimtevaart graag in de klas onder de aandacht van de jeugd brengen; aandacht voor de ruimtevaart was er deze middag zeker en dat was niet in de laatste plaats aan André Kuipers te danken. Zoals altijd nam hij alle tijd voor de kinderen en wist hij zijn enthousiasme op hen over te brengen.