Datum: 26-02-2020 - 20:07
26
sep
'13
Wubbo Ockels onthult eerste tegel Walk of Fame Noordwijk
Geschreven door

Wubbo Ockels onthult eerste tegel Walk of Fame Noordwijk

Op donderdag 26 september om 16.00 uur onthulde Nederlands eerste ruimtevaarder, Wubbo Ockels, op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk, tegenover de Hotels van Oranje, de eerste tegel van de Walk of Fame. Een afdruk van zijn eigen ruimtelaars.

 

De Noordwijkse Walk of Space staat helemaal in het teken van de ruimtevaart. Met elke tegel die de komende jaren wordt gelegd laat de kustplaats zien dat de ruimtevaart op veel manieren belangrijk is voor Noordwijk en Nederland. In de komende jaren zullen er meer tegels volgen. Het plaatsen van de tegels is een samenwerking tussen de gemeente Noordwijk, Space Expo en ESA-ESTEC. Zij willen de band benadrukken tussen Noordwijk en de ruimtevaart. Noordwijk en Ruimtevaart zijn al decennia innig met elkaar verbonden.

De onthulling is tevens de aftrap van ‘Noordwijk, The Space To Be’, een scala aan activiteiten tot en met begin november op diverse locaties. De manifestatie volgt op  het succes van de nationale ontvangst van ESA-astronaut André Kuipers vorig jaar.

{gallery}3439{/gallery}