Datum: 18-05-2022 - 08:53
13
okt
'17

Grote regionale verkeerscontrole bij Koninklijke Beuk

Politie, Douane en de Belastingdienst hebben een grote verkeerscontrole gehouden afgelopen donderdagmiddag en- avond op het parkeerterrein van Beuk aan de van Berckelweg in Noordwijk.

Alvast wat cijfers: 3 keer een aanhouding naar aanleiding van drugsgerelateerde feiten.

Belastingdienst heeft 31.000,- euro geïnd. 13 auto's zijn in beslag genomen waarvan er 10 definitief.

UPDATE POLITIE

Op donderdag 12 oktober in de middag en avond hield team Noordwijk van de politie in samenwerking met de Douane en de Rijksbelastingdienst een verkeerscontrole op het terrein van de Koninklijke Beuk aan de van Berckelweg in Noordwijk.

Op drie verschillende plaatsen in de omgeving waren scanauto’s opgesteld. Met deze scanauto’s werden kentekenplaten van passerende voertuigen razendsnel door een database gehaald, waarin eigenaren met een belastingschuld of met eerdere politie-antecedenten staan opgeslagen.

Motorrijders van de politie begeleidden vervolgens voertuigen op basis van een “hit” van de scanauto’s óf op eigen initiatief voertuigen naar de controleplaats.

Hier werden 200 personen-, bestelauto’s en aanhangwagens en hun bestuurders in vijf opgezette controle-straten nauwlettend gecontroleerd. Bij technische mankementen of door de motorrijders geconstateerde overtredingen werd proces-verbaal opgemaakt. Drie bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen.

De politie werd tevens bijgestaan door een groep vrijwilligers. Politiestudenten, die verkeerscontroles als praktijkopdracht voor hun studie hadden, konden tijdens de controle met ervaren collega’s meekijken en hetgeen ze op de politieacademie hadden geleerd en geoefend, in de praktijk brengen. Ze werden daarbij gecoacht door twee aanwezige praktijkbegeleiders. Tevens waren twee Poolse collega’s ter plaatse die ondersteunden bij de afhandeling van Poolse bestuurders.

De Douane controleerde de ladingen. De Rijksbelastingdienst nam dertien personen- en bestelwagens in beslag, waarvan er tien definitief werden onteigend. Tevens werden voor een bedrag van ruim 30.000 Euro aan belastingvorderingen direct geïnd.

Door de politie zijn in totaal 113 voertuigen gecontroleerd. Van de gecontroleerde bestuurders en hun voertuigen zijn waar nodig IGP mutaties gemaakt. Een bestuurder moest worden overgebracht naar het politiebureau om een vonnis te betekenen en een bestuurder moest mee omdat hij stond gesignaleerd voor het afstaan van DNA materiaal en een bestuurder had nog €196,- aan openstaande bekeuringen;hij heeft dit betaald.

Naast een aantal waarschuwingen zijn ook mini processen-verbaal opgemaakt voor de volgende feiten:

2 x rijden zonder rijbewijs

1 x rijden zonder de juiste categorie rijbewijs

3 x rijden zonder verlichting

2 x rijden met een defecte koplamp

3 x rijden met diverse defecte verlichting

2 x rijden met de losbreekreminrichting van de aanhanger niet of niet op juiste wijze bevestigd.

3 x niet op eerste vordering kunnen tonen van het rijbewijs

8 x rijden met gladde banden

Bijzondere dank gaat uit naar Beuk Touringcars, waar de heer Erik Beuk zijn bedrijfsterrein belangeloos ter beschikking stelde voor de verkeerscontrole.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.