Datum: 19-03-2019 - 09:22
06
okt
'17
Inschrijving voor 20ste Noordwijkse Beach Duathlon open
Geschreven door Joost Klink

Inschrijving voor 20ste Noordwijkse Beach Duathlon open

Sportief Noordwijk maakt zich na een prachtige zomer alweer op voor een volgend topevenement. De Noordwijkse Beach Duathlon. In samenwerking met St(r)andplaats Nederzandt organiseert Triathlon Vereniging de Bollenstreek op zondag 5 november voor de 20ste keer de Beach Duathlon. De inschrijving voor dit evenement is dit weekeinde geopend.

 

De Noordwijkse Beach Duathlon staat traditioneel bekend als een van de zwaarste van Nederland. Toch mag dat geen excuus zijn om de uitdaging niet aan te gaan, want er zijn diverse afstanden waarvoor zowel de beginnende sporter als de gevorderde atleet zich kan inschrijven.  

De atleten starten op het strand van Langevelderslag en lopen vervolgens 3,5 over het strand en de duinen richting het Parc Ferme. Daar staan de mountainbikes opgesteld en wordt de fietsbekwaamheid van de atleten voor 8 kilometer op de proef gesteld. Daarna staat voor de korte afstand een afsluitende 3,5 kilometer lopen te wachten, terwijl de lange afstand nogmaals 8 kilometer moet mountainbiken voordat ze de wedstrijd met een laatste loopronde afsluiten. Het parcours staat los van de onvoorspelbare weerselementen, bol van uitdagingen door strandop- en afritten, veel mul zand en diverse felle beklimmingen op zowel het fiets- als loopparcours.   

De organisatie kijkt alweer uit naar het evenement. “Het blijft een speciaal evenement voor de hele regio. Ten eerste staat de wedstrijd al jaren bekend vanwege de strijd met het weer en de grote hoogteverschillen in de duinen. Daarnaast is het prachtig om het enthousiasme te zien in Noordwijk voor alle evenementen dit jaar. Dat geeft ook ons weer extra energie om er voor de atleten een geweldige dag van te maken”, aldus Lenard Onderwater namens het organiserende Triathlon Vereniging de Bollenstreek.

Mensen die twijfelen of hun conditie sterk genoeg is voor het evenement of een aantal keer onder goede begeleiding willen trainen voorafgaand aan het evenement, kunnen contact opnemen met de vereniging. Onderwater: ”Wij bieden altijd wel de mogelijkheid voor mensen om eens te komen proeven aan de sport.”

Inschrijven kan via de website www.beachduathlon.nl. Na 27 oktober wordt de inschrijving gesloten. De Beach Dutahlon start om 10.00 uur bij St(r)andplaats Nederzandt. Voor meer informatie kan men contact opnemen met organisator Lenard Onderwater via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat