Datum: 19-03-2019 - 09:17
05
okt
'17
GOUDEN MOZAIEK OPERETTE MET DIE CSÁRDÁSFÜRSTIN
Geschreven door Jos Westgeest

GOUDEN MOZAIEK OPERETTE MET DIE CSÁRDÁSFÜRSTIN

Mozaiek Operette Noordwijk pakt voor haar 50 jubileum uit met de operette “Die Csárdásfürstin” van Emmerich Kálmán (1882-1953).  Een operette die vanaf haar première begin vorige eeuw al direct een kassucces werd. Niet in de laatste plaats door het samenspel van Weense en Hongaarse muziek. 

De muziek heeft daarmee door de jaren heen dan ook niets aan zijn aantrekkingskracht verloren.  Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober a.s. wordt de operette gespeeld onder regie van Jaap Dijkhuis en muzikale leiding van Joep van der Oord.

“Die Csárdásfürstin” speelt zich af in Boedapest en in Wenen vóór de Eerste Wereldoorlog.  Cabaretster Sylva Varescu geeft in Boedapest een afscheidsoptreden, omdat zij op toernee gaat door Amerika. Tot groot verdriet van haar geliefde Edwin, die door zijn vader belemmerd wordt te trouwen met een “tingel-tangel ster”.  Hij zal zich moeten verloven met gravin Stasi. Voordat Edwin naar Wenen vertrekt bezweert Edwin Sylva niet naar Amerika te gaan met de uitgifte van zijn trouwbelofte. Nadat hij vertrokken is krijgt Sylva echter de verlovingskaart onder ogen die Edwin’s vader heeft laten drukken voor de verloving van Edwin en Stasi… Een aanleiding voor een reeks verwikkelingen die alleen in een operette kunnen plaatsvinden… alhoewel…?  De basis voor een aaneensluiting van prachtige liefdesduetten en ensembles.

“Die Csárdásfürstin” is muzikaal een aaneenschakeling van bekende romantische melodieën,  waarvan de meesten schlagers zijn geworden,  zoals "Tanzen möcht ich”, "Ganz ohne Weiber geht die Chose nicht" en “Machen wirs den Schwalben nach”. De operette zal door Mozaiek worden uitgevoerd in een Nederlandse bewerking van Jaap Dijkhuis, die ook tekent voor de regie.  Het Zaans Begeleidingsorkest wordt gedirigeerd door Joep van der Oord.  De balletten worden uitgevoerd door DC Dance uit Katwijk. Speciaal voor het jubileum heeft het kostuumatelier Van Staten uit Alkmaar nieuwe ontwerpen gemaakt voor deze productie.   

De voorstellingen vinden plaats in Theater de Muze,  Wantveld 2 te Noordwijk aan Zee. Aanvang op vrijdag en zaterdag om 20.00 uur,  zondag 14.00 uur.  Entree € 22.  Kaarten zijn te bestellen via www.demuzenoordwijk.nl of de theaterkassa 071-3646226.

Meer informatie :  www.mozaiek-operette.nl of FB mozaïekoperette.

Foto ©Mozaiek Operette

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat