Datum: 05-12-2020 - 13:13
05
okt
'17

Oktoberprogrammering bij Space Expo

Het weekend van 7 en 8 oktober staat in het teken van het Weekend van de Wetenschap. Bezoekers van Space Expo in Noordwijk krijgen dan 50% korting op hun entreekaarten en komen van alles te weten over ruimtevaart.

De nieuwe tentoonstelling “Terug uit de Ruimte” toont 100 voorwerpen die echt in de ruimte zijn geweest en weer terug op aarde zijn, zoals kledingstukken, een maansteen en delen van een satelliet. Sommige voorwerpen kunnen zelfs aangeraakt worden. Het 100ste voorwerp is de originele Soyuz capsule van André Kuipers.

Op zaterdag 7 oktober onthult de Belgische astronaut Dirk Frimout namens Space Expo twee nieuwe astronautentegels op de Walk of Space, waaronder die van hemzelf. Deze plechtigheid is om 12.30 op de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk en is vrij toegankelijk. Op zondag 8 oktober is er Open Dag bij ESA/ESTEC, waar bezoekers een kijkje achter de schermen kunnen nemen en op plekken komen waar normaal gesproken nooit een buitenstaander komt. Opgeven voor de Open Dag is verplicht via de website van ESA/ESTEC, vol is vol.

In de herfstvakantie van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober is er weer van alles te doen bij Space Expo. De Space Train rijdt dan dagelijks naar ESA/ESTEC, waar bezoekers een rondleiding krijgen op dit bijzondere ruimtevaartcomplex van de ESA. Mensen die de Open Dag van ESA/ESTEC hebben gemist, kunnen dit complex met de Space Train alsnog bezoeken.

Daarnaast wordt op regelmatige tijden getoond hoe het leven van een astronaut aan boord van het Internationaal Ruimtestation ISS verloopt. Hoe word je astronaut? Wat moet je daar voor doen? Hoe loopt dat traject? En als je dan in de ruimte bent, wat doe je daar dan en hoe leef je daar? Al deze vragen worden beantwoord in een leuke interactieve presentatie.

Ook is er een doorlopende filmvoorstelling waarin André Kuipers uitlegt hoe raketten werken en een rondleiding geeft in het ISS.

Space Expo is dagelijks in de genoemde periode open van 10.00 tot 17.00 uur.

Foto ©Space Expo

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.