Datum: 22-06-2018 - 09:11
12
sep
'17
Iedereen in beweging!
Geschreven door s heerenloo

Iedereen in beweging!

Sporten en bewegen is goed voor iedereen. Als je een (verstandelijke) beperking hebt zijn reguliere manieren om te bewegen vaak niet vanzelfsprekend. Innovaties op het gebied van sport en beweging bieden hierin een uitkomst. Die vergroten niet alleen het plezier en de motivatie, maar ook het effect. Tijdens de digitale sportmarkt op zaterdag 9 september op zorgpark Willem van den Bergh, konden bezoekers dit ervaren.

Digitale sportmarkt

Het succes van Pokemon GO vorig jaar zomer is niemand ontgaan. Duizenden mensen gingen de straat op om de digitale diertjes te vangen. Dit inspireerde een team van

’s Heeren Loo collega’s om met (digitale) innovaties mensen uit te dagen om meer te bewegen. Zo ontstond het idee van een digitale sportmarkt voor mensen met een verstandelijke beperking. Op 9 september hebben onze cliënten met een (verstandelijke) beperking kennis kunnen maken met allerlei nieuwe hippe apparaten waarmee je kunt sporten en bewegen, ook als je in een rolstoel zit. Zo was bijvoorbeeld een robotbal die je met je lichaam bestuurt en een geprojecteerd beeld op de vloer waarop cliënten uit zichzelf gingen bewegen. Mooi om te zien! Door bewegen leuk te maken hebben mensen minder stimulans nodig om fitter en daarmee gezonder te leven.

Verschillende leveranciers gaven uitleg over hun producten en namen ons mee in de belevenis. Wethouders Gerben van Duin en Marie-José Fles van de gemeente Noordwijk bezochten de markt ook. Ze waren erg geïnteresseerd in het aanbod en onder de indruk van de mogelijkheden.

Noordwijk European City of Sport 2017

's Heeren Loo sluit hiermee aan bij het sportieve jaar in Noordwijk en de nationale sportweek. Op 11, 12, 13 en 14 september kunnen cliënten van 's Heeren Loo verschillende sporten zoals judo, voetbal en bootcamp uitproberen.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat