Datum: 03-07-2020 - 18:38
03
sep
'17

Beach Battle 2.0 daagt iedereen uit!

Op zondag 8 oktober kan iedereen die dat wil de strijd aangaan met het strand. Dan zal er tussen de eerste en laatste afslag van het Noordwijkse strand voor de tweede maal een heuse “Battle Arena” van vijf kilometer worden aangelegd. Initiatiefnemers zijn Robin van Vliet en John van der Klaauw. Van Vliet is als personal trainer werkzaam bij de Hotels van Oranje en Van der Klaauw studiomanager bij Aan Zee Communicatie in Noordwijk.

Vorig jaar verrasten zij de sportievelingen met de eerste versie van de battle, dat ruim 500 sporters uit binnen- en buitenland aantrok.

Twee super enthousiaste mannen vertellen over Beach Battle 2.0. Van Vliet: “De Beach Battle is vorig jaar goed aangeslagen. Overal kwamen de mensen vandaan. Individueel en in groepen. De beach battle gaat om een uitdaging met jezelf. Dus het is geen wedstrijd met anderen. Je kunt je aan elkaar optrekken om na een aantal hindernissen de finish te bereiken.” Van der Klaauw : “We hebben voor Beach Battle 2.0 goed geluisterd naar de deelnemers van vorig jaar. We hadden toen 10 hindernissen en die werden vaak “te simpel” genoemd. We zijn met de opmerkingen aan de slag gegaan met leerlingen van het Northgo College. Zowel de examen- als sportklas hebben onderzocht wat met name de jeugd spannend zou vinden. Hier kwamen 20 hindernissen uit, met name militaire oefeningen, ha ha… ” Van Vliet: “Tijdens deze battle krijgen wij daardoor ook ondersteuning van de KMA (Koninklijke Militaire Academie). En wellicht leveren zij ook een aantal teams, wat natuurlijk voor de kijker spektakel kan opleveren. Het parcours met de hindernissen zal ook duidelijker zijn aangelegd en bestaan uit een vierbaans lus in een achtvorm. Gelegen langs de gehele Kon. Wilhelmina Boulevard, start en finish aan het Elfde Gebod van de Hotel van Oranje. Halverwege zal er ook een push-up terrein zijn voor de diehards. Ter hoogte van de Oranjeboulevard (Hotels van Oranje) ligt weer de start van het battleparcours. Na 3,5 kilometer kun je besluiten of je voor de volledige battle gaat, de 5 kilometer. Maar niet gevreesd, je kunt alles op je eigen tempo doen, op het parcours komen ook een aantal waterpunten. Het is geen wedstrijd tegen anderen maar tegen jezelf…. “

Van der Klaauw : “Dit jaar sluiten wij ons aan bij de Dirk Kuijt Foundation, de organisatie die het sporten door mensen met een lichamelijke beperkingen wil bevorderen. Inmiddels hebben wij met Dirk Kuijt een clip opgenomen ter promotie van de Beach Battle op de social media. Ook Noordwijk Marketing steunt ons met het promotieprogramma, waarmee wij in september volop aan de bak gaan. Ook hebben wij contact met de organisatie Sportain, die clubs en “battleruns” bevordert. Wat wij dit jaar graag zouden zien is dat er ook “Team Battles” plaatsvinden, dus groepen van 8 personen met elkaar de strijd aangaan. Voor hen ligt er ook een prijs in het verschiet : een 8persoonsdiner in de Hotels van Oranje.” Van Vliet: “ Ook staat de veiligheid weer voorop tijdens de battle. Bij elke hindernis is de EHBO aanwezig. Nogmaals, het is geen wedstrijd. Iedereen heeft bijna na de start 6 uur de tijd om het parcours af te leggen, terwijl je normaal gesproken er anderhalf uur over zou kunnen doen. Dus eigenlijk geschikt voor iedereen. Zijn er twijfels dan zou je medisch advies moeten vragen. Voorafgaand aan de battle is er voor iedereen een warming-up, net als bij een hardloopevenement”. Van der Klaauw: “Het gaat vooral om de belevenis. En de kick iets te hebben gepresteerd.” Van de Klaauw: “En als deelnemer krijg je na het afleggen van het persoonlijk parcours een officieel certificaat van Beach Battle Noordwijk!” Tot slot voegt Van Vliet nog toe: “Voor het opbouwen van het parcours op zaterdag 7 oktober willen wij graag nog een oproep doen voor vrijwilligers.”

Inmiddels is de website online www.beach-battle.nl waar iedereen zich individueel of als team kan inschrijven. De kosten van deelname zijn bij voorinschrijving €17,50 per persoon. Op de dag van de Beach Battle – zondag 8 oktober - kosten de tickets € 22,50 verkrijgbaar aan het startbureau op de Oranjepromenade (Elfde Gebod). Als team van 8 personen kun je voorinschrijven voor € 120, op de dag zelf bedragen de kosten € 145,-. Tussen 10.00 en 14.00 uur wordt er gestart en iedereen wordt geacht binnen te zijn om uiterlijk 18.00 uur. Je kunt deelnemen vanaf 12 jaar, echter tot 15 jaar dien je vergezeld te worden door een volwassene (18+).

Foto ©John van der Klaauw

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)