Datum: 28-09-2021 - 10:41
01
sep
'17

CONCERT “Hemelbestormers”

Extatisch gregoriaans en monumentale orgelklanken

 Noordwijk - Op zaterdag 9 september a.s. voert de Schola Gregoriana Noordwijk o.l.v. Rens Tiensta het concert “Hemelbestormers” uit in de R.K. Sint-Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen. Het programma bestaat uit Gregoriaanse gezangen van o.a. de Middeleeuwsemystica Hildegard van Bingen. In dialoog met oude en moderne orgelcomposities van Franse meesters,  uitgevoerd door meester-organist Jaco van Leeuwen. Muziek die hemel en aarde doen trillen.

Jaco van Leeuwen bespeelt de beide Maarschalkerweerdorgels in de Sint-Jeroenskerk, een unieke gelegenheid voor de liefhebbers van het romantische orgelspel. De aanvang van het concert is 20.00 uur en het programma is 5 kwartier. Kaarten voor het concert zijn ad €10 verkrijgbaar aan de kerk, die vanaf 19.40 uur is geopend.

Meer informatie is te vinden op de website www.parochiesintmaarten.nl

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.