Datum: 19-09-2021 - 20:01
15
aug
'17

Rondjes groen

De gemeente Noordwijk nodigt buurtbewoners uit om samen door de groenvoorziening in de wijken Duinpark en Prinsessenbuurt te trekken. Tijdens de rondgang nemen ze de plannen voor een grondige groenvernieuwing door. Hoe dat ter plaatse uitpakt.

 

Hoe de vernieuwing van het groen uitpakt

Moet deze boom echt worden gekapt? Wat doen we met dit grasveldje? De beleidsmedewerker groen en de beheerder groen van de gemeente, een externe boomspecialist en een externe groenadviseur, geven antwoord op dat soort vragen. Lichten toe.

Speciaal georganiseerd voor buurtbewoners

De rondgangen zijn op maandag 21 augustus 2017 en dinsdag 22 augustus 2017. Ze zijn uitsluitend voor bewoners die met hun achtertuin grenzen aan de Groene Long en bewoners die met hun achtertuin grenzen aan de Duinweg.

Een onderwerp dat leeft

De uitnodigingsbrief is verstuurd. U vindt deze in de bijlage van dit nieuwsbericht. De gemeente rekent op veel aanmeldingen. Want uit alles blijkt dat het onderwerp leeft. De buurt waardeert de eigen groenvoorziening.

Plan voor groenvernieuwing aanpassen

Tijdens de goed bezochte inloopbijeenkomst op woensdag 5 juli 2017 vertelde de gemeente over de grondige renovatie van de groenvoorziening. Het ontwerp is uitvoerig toegelicht. Om het Duinpark weer mooi en aantrekkelijk te maken moet er veel worden aangepast, zo bleek.

Luisteren naar wat er naar voren wordt gebracht

Buurtbewoners vonden het ontwerp op onderdelen te ingrijpend. Tijdens de inloop hebben ze al veel reacties gegeven. De gemeente is drukdoende de opmerkingen en de verbeterpunten te verwerken. En dan ook nog deze twee geplande rondgangen. Die gaan vast ook nog veel opleveren.

Gepresenteerd tijdens inloopbijeenkomst

De uitkomst van deze Denk mee, Doe meer presenteert de gemeente op woensdag 27 september 2017. Tijdens een inloopbijeenkomst kunnen de buurtbewoners het aangepaste ontwerp zien voor de groenvernieuwing.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.