Datum: 18-05-2022 - 07:51
09
jul
'17

AANHOUDING NA RIJDEN ONDER INVLOED EN DRUGS NA SPEEKSELTEST

Aan het begin van zondagmiddag controleerden onze collega's een automobilist. Tijdens de staandehouding zagen zij dat het om een bekende van ons ging met betrekking tot het gebruik van hennep. Hierop hebben de collega's een speekseltest uitgevoerd om te controleren of de bestuurder mogelijk onder invloed van verdovende middelen reed.

De speekseltest kunnen wij sinds 1 juli inzetten om snel te controleren of bestuurders onder ...invloed van verdovende middelen rijden.

De uitslag van de speekseltest was positief voor THC, de werkzame stof in hennep.

De bestuurder is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is door een arts bloed afgenomen, dat naar het Nederlands Forensisch Instituut wordt gestuurd om de hoeveelheid THC in het bloed te meten. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie zal bepalen welke straf de bestuurder krijgt opgelegd. Tevens zal hij worden aangemeld bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen voor een onderzoek naar zijn rijvaardigheid.

De bestuurder heeft de twijfelachtige eer dat hij de eerste positieve speekseltest van ons team op zijn naam heeft!

Voor meer informatie over de inzet van de speekseltest: https://www.rijksoverheid.nl/…/betere-aanpak-drugsgebruik-i…

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.