Datum: 22-06-2018 - 09:24
17
jun
'17
Battle of the Beach: honderden kinderen ‘strijden’ tegen water
Geschreven door Battle of the Beach

Battle of the Beach: honderden kinderen ‘strijden’ tegen water

Op strand Langevelderslag bij Noordwijk strijden vrijdag 23 juni voor het vierde jaar op rij ruim 400 basisschoolscholieren uit groep 6 om de Battle of the Beach Trofee.

Wie maakt het sterkste zandkasteel dat het langste standhoudt tegen de opkomende vloed? De Battle of the Beach laat kinderen ervaren hoe belangrijk de strijd tegen ons water is.
 
60% onder zeeniveau
Wij zijn ons er vaak niet van bewust dat een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt en dat de waterschappen veel werk verzetten om ons te beschermen tegen het water. Ons land is goed beschermd, maar toch kwetsbaar. Maar liefst 60 procent kan overstromen. Door op een sportieve en educatieve manier uit te leggen hoe de bescherming tegen het water ‘werkt’, willen onder meer de waterschappen en bedrijven uit de watersector kinderen bewust maken van het leven onder de zeespiegel. Initiatiefnemers van de Battle of the Beach op strand Langevelderslag zijn Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Hoogheemraadschap van Rijnland.
 
Theorie & praktijk
Onder het motto ‘Leer Ons Water kennen’ krijgen alle leerlingen voorafgaand aan de Battle een gastles op school van een medewerker van het waterschap. Op 23 juni brengen ze in de praktijk wat ze hebben geleerd en bouwen ze hun eigen waterkering. En waar kan dat beter dan op het strand, strijdend tegen de elementen!
 
Ons Water
De Battle of the Beach is een samenwerking onder de paraplu van Ons Water van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, Hoogheemraadschap van Rijnland, Van Oord en de Provincie Zuid-Holland. De Battle of the Beach heeft in 2016 de Waterinnovatieprijs gewonnen.
 
Uitnodiging
Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om op 23 juni aanwezig te zijn en te genieten van dit educatieve evenement met als doel het waterbewuster maken van de jeugd.
 
Programma
12:00 uur        aanvang in Restaurant Nederzandt, inclusief lunch
12.45 uur        gezamenlijk lopen richting strand
13.00 uur        the Battle begins!
14.00 uur        stoppen met bouwen: vloed, welk kasteel houdt stand?
14.30 uur        prijsuitreiking

foto ©Battle of the beach

Download bijlage:

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Jongen afgetuigd in de Abraham van Rooijenstraat