Datum: 20-09-2019 - 12:11
14
jun
'17
Expositie “Wat dieren vertellen” in DunaAtelier op de Boulevard van Katwijk.
Geschreven door RV Galerie&Atelier

Expositie “Wat dieren vertellen” in DunaAtelier op de Boulevard van Katwijk.

Expositie “Wat dieren vertellen” in DunaAtelier op de Boulevard van Katwijk.

Zaterdagavond 20.00 uur opende Joep Derksen de expositie, na een korte introductie door de secretaris van de Kunstvereniging Katwijk, Annemarie Kingmans.

 

Lisbeth Jörgensen Veillat, Nico Duivenvoorde, Suzan Jegen, Toni Boot en Rian Verbeek hebben zich verenigd rondom het thema dieren. Vaak zijn dieren de verbindende factor in een gezin, in dit geval van deze vijf kunstenaars.

Zo heeft Suzan Jegen met haar werken een ode aan de kat gecreëerd. Zij schildert in acrylverf het dier in sprekende kleuren. Centraal in haar werk is de blik van de kat: hieruit moet u de gemoedstoestand van het dier kunnen opmaken.

Nico Duivenvoorde presenteert sculptuurtjes, waarbij grootsheid niet alleen is af te meten in omvang. Duivenvoorde maakt zijn werk vaak met jute, structuurverf en klei uit zijn groentetuin.

Lisbeth Jörgensen Veillat werkt het liefst met metaal en keramiek en vaak doet ze dat zonder verf of andere decoraties. Maar bekend zijn haar werken met glas en verschillende soorten kunststof. Regelmatig combineert ze materialen, in een zoektocht naar de onderlinge versterking van de verschillende materiaaleigenschappen

Voor Toni Boot zijn liefde en spiritualiteit belangrijke thema's, die steeds weer terugkeren in haar werken. Zij schildert niet alleen dieren, maar deze werken zijn ook haar ode aan de schoonheid van de natuur en een oproep aan de mensheid om de aarde te behouden.

Rian Verbeek maakt furore met haar werken, die vol grote contrasten, diepte en volume zijn. Bij haar gaat het niet om overdaad, maar om de kunst van het weglaten. Verbeek is continue op zoek naar een nieuwe stijl, die haar diepere zelf nog beter kenschetst.

 

Tot slot heeft Joep Derksen een prachtig gedicht van eigen hand voorgedragen;

 

Ziel

 

Als je de weg kwijt bent

Volg dan je hart

Laat je leiden

Door je gevoel

Neem een voorbeeld

Aan de dieren

Zij handelen niet

Vanuit de ratio

Maar doen wat hun

Gevoel zegt

Behandel hen

Goed

En krijg hetzelfde

Terug

Mishandel een dier;

Je beschadigt je ziel

De dieren om ons heen

Zijn de spiegel van onze ziel

De expositie is te bezichtigen tot en met woensdag 28 juni en de openingstijden zijn donderdag tot en met zondag van 14.00 – 17.00 uur.

foto ©RV Galerie en Atelier