Datum: 19-08-2022 - 22:02
07
jun
'17

Nepagenten overvallen woning Duinschooten (update politiebericht)

EINDHOVEN-NOORDWIJK Dinsdagavond tegen 24 uur werd de politie massaal opgeroepen voor een woningoverval aan de Duinschooten.

De politie kwam daar achter nadat collega's uit Eindhoven gebeld werden door iemand uit Eindhoven die dat live zag gebeuren op Skype. De politie nam dat zeer serieus en schaalde zeer groot op. Een grote politiemacht verzamelde zich nabij Stayokay, AT, politiehonden en agenten. Ook stonden agenten verdekt opgesteld bij Sollasi en bij de Boekhorstlaan. Met een enorme politie-inzet werd het huis omsingeld. Er zijn 3 of vier nepagenten aangehouden in de woning en nabij de Langevelderweg. Er is waarschijnlijk ook geschoten, meerdere ambulances zijn opgeroepen. Niet bekend of er gewonden zijn gevallen. De omgeving is afgesloten geweest i.v.m. groot onderzoek (08.30 uur)

 

Politiebericht:

Vier verdachten aangehouden na woningoverval Noordwijk

Noordwijk - Agenten kregen dinsdag 6 juni omstreeks 23.30 uur de melding binnen dat vier mannen onder verdachte omstandigheden een woning aan de Duinschooten binnen waren gegaan. Direct werd de omgeving rond de woning door de politie afgezet en hield een politiehelikopter de omgeving vanuit de lucht in de gaten.

Vier mannen bonkten rond 23.30 uur bij het slachtoffer op de deur. Hierbij riepen ze dat ze van de politie waren. De bewoner vertrouwde de situatie niet en alarmeerde direct de politie. Het viertal wist onder bedreiging van een vuurwapen toch de woning aan de Duinschooten binnen te komen. Het slachtoffer had op dat moment een Skypeverbinding met een bekende van hem openstaan. De persoon met wie het slachtoffer kort voor de overval in gesprek was zag de mannen in de woning en alarmeerde ook direct de politie. Omdat er sprake was van één of meerdere vuurwapens, werd direct de omgeving rond de woning afgezet en een arrestatieteam opgeroepen. Ook de politiehelikopter hield vanuit de lucht zicht op de woning.

De vier verdachten verlieten rond 00.30 uur via de achterzijde de woning en sloegen in een gereedstaande bestelauto op de vlucht. Tijdens de vluchtpoging van het viertal zijn meerdere schoten door agenten gelost. Ter hoogte van de Langevelderlaan kwam het voertuig tot stilstand en wilde de verdachten er te voet vandoor, maar werden door het arrestatieteam ter plaatse overmeesterd. Drie verdachten, een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep en twee mannen uit Amstelveen van 20 en 40 jaar werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Rijksrecherche

De vierde verdachte is gewond geraakt, vermoedelijk bij de aanhouding. Het gaat om een 30-jarige man uit Nieuw-Vennep. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling en daarna naar het politiebureau. De Rijksrecherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de door politie geloste schoten.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.