Datum: 18-05-2022 - 08:18
19
me
'17

STATIEGELDACTIE DIRK VAN DEN BROEK LEVERT 47.792 EURO OP VOOR CLINICLOWNS

STATIEGELDACTIE DIRK VAN DEN BROEK LEVERT 47.792 EURO OP VOOR CLINICLOWNS

Klanten van Dirk van den Broek geven samen € 47.792,- aan CliniClowns. In februari en maart liep de statiegeldactie van de supermarkt. De opbrengst is ongekend hoog. “Met dit bedrag kunnen we ruim 3.000 extra kinderen bezoeken of vaker langskomen in het ziekenhuis” aldus Coen Abbenhuis, directeur van CliniClowns. Tara van Klooster (Dirk van den Broek) overhandigde gisteren in Noordwijk de cheque aan CliniClowns.

 

CliniClowns komen bij kinderen in ziekenhuizen en instellingen op bezoek. Ze spelen samen, waardoor de kinderen afleiding en plezier beleven. Zieke en gehandicapte kinderen worden vaak geconfronteerd met wat ze níet kunnen, CliniClowns focust zich juist op wat ze wél kunnen. Door écht contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten, zorgen ze ervoor dat kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en weer kind kunnen zijn.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat dit de behandeling van de kinderen ten goede komt. Samen spelen kan angst verminderen, pijn verlichten en geeft emoties de ruimte. Kinderen kunnen weer lachen, ontspannen en op zichzelf vertrouwen.

 

Gesteund door Dirk

“Dit is het vierde jaar dat klanten van Dirk van den Broek hun statiegeldbonnen doneren aan CliniClowns. Zo betekenen ze echt iets voor kinderen zoals bijvoorbeeld Merel. Ze is 5 jaar en net geopereerd. De CliniClowns laten haar even de pijn vergeten. Dat is zo’n waardevol moment. Ook voor haar ouders. Samen maken de klanten van Dirk ruim 3.000 van dit soort momenten mogelijk. Echt fantastisch.” aldus Coen Abbenhuis, directeur van CliniClowns.

 

Tara van Klooster, goede doelen coördinator bij de supermarktketen, vult aan: “CliniClowns doet ontzettend belangrijk werk en daar levert Dirk van den Broek graag een bijdrage aan. We faciliteren de actie in al onze supermarkten, maar uiteindelijk zijn het onze klanten die hun statiegeldbonnen schenken. Prachtig om deze cheque namens hen te mogen uitreiken.”

Tara van Klooster overhandigt in Noordwijk namens alle klanten van Dirk van den Broek de opbrengst van de statiegeldactie aan Coen Abbenhuis & Dominique Knaepen van CliniClowns.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.