Datum: 28-09-2021 - 09:16
31
jan
'17

Lezing Veldzicht zaterdag 11 februari 2017

Lezing Veldzicht zaterdag 11 februari 2017: Noordwijk tijdens La Belle Époque (ca. 1890-1914)

 

Sinds enkele maanden zijn een viertal enthousiaste Noordwijkers bezig met een monografie over de badplaats Noordwijk, vanaf haar ontstaan tot nu. Een van de periodes die daarin ook aan bod komt en in de Noordwijkse historiografie nog onderbelicht is, is de periode 1890 tot 1914. Deze periode wordt in de Europese geschiedenis ook wel de ‘belle epoque’ genoemd, in het Frans: het mooie tijdperk. Het is een tijdperk waaraan de Eerste Wereldoorlog een gruwelijk einde maakt. Koen Marijt, een van de auteurs van het badplaatsboek, geeft op 11 februari om 11:00 uur een lezing in museum Veldzicht over de geschiedenis van Noordwijk tijdens de belle epoque. Naast de teloorgang van de visserij en de groeiende badcultuur komen diverse onderwerpen zoals het gemeentebestuur, de inwoners, het culturele leven én Noordwijk in het Europees perspectief aan bod. De lezing duurt ongeveer anderhalf uur. De prijs inclusief toegang tot het museum én koffie is voor alle geïnteresseerden 7,50 euro, leden van Genootschap Oud-Noordwijk betalen 5 euro.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.