29
dec
'16

Linnaeushof gastheer avondstop corso

STREEK - Stichting Bloemencorso Bollenstreek heeft in Linnaeushof aan de Rijksstraatweg 4 in Bennebroek een nieuwe gastheer gevonden voor de avondstop tijdens de route naar Haarlem op corsozaterdag.

 

Geheel onverwacht kreeg ook het Bloemencorso van de Bollenstreek dit najaar het bericht dat het Fordmuseum Den Hartogh in Hillegom op 1 december zijn deuren zou sluiten. Dit nieuws stelde routebestuurslid Jan Pijnacker voor een grote uitdaging, namelijk het vinden van een nieuwe avondstopplek voor het corso tijdens de jaarlijkse route van Noordwijk naar Haarlem. Meerdere locaties werden onderzocht, maar Linnaeushof, de grootste speeltuin van Nederland, bleek de beste optie.

“We zijn met elkaar in gesprek gegaan en vanuit Linnaeushof stond men er positief tegenover” zegt Pijnacker. “Voor het corso is dit ideaal, want het hoeft nu niet van de route af te wijken als we op corsozaterdag naar Haarlem rijden. Linnaeushof is slechts een klein half uurtje verderop dan het Fordmuseum Den Hartogh waar we vele jaren gastvrij werden ontvangen voor de avondstop. Linnaeushof beschikt over een prachtige accommodatie waar alle corsodeelnemers even een hapje kunnen eten alvorens de laatste etappe te volbrengen.”

Evenals het geval was bij het Fordmuseum Den Hartogh kan het corsopubliek ook bij het Linnaeushof de praalwagens van dichtbij bewonderen tijdens de avondstop. Ze staan dan, op de openbare weg, van 18.00 tot 19.40 uur tussen de Prinsenlaan en de kruising Rijksstraatweg-Zwarteweg-Bennebroekerlaan geparkeerd. Aanpassing van de route is hierdoor minimaal.

De Corsoweek vindt plaats van 19 tot en met 23 april 2017.