Datum: 18-05-2022 - 08:17
24
dec
'16

Alcohol en drugs zorgen voor diverse aanhoudingen

2 aanhoudingen en een verwijzing naar HALT tijdens horecadienst politie Noordwijk op De Grent.

Afgelopen avond en nacht deden collega's van team Noordwijk horecadienst op De Grent in Noordwijk.

Een 17-jarige jongen uit Oegstgeest wilde met een ID kaart op naam van een meerderjarig persoon een horecagelegenheid op De Grent binnenkomen. Een alerte horecaportier merkte dit op en maakte de collega's hierop attent. Na staandehouding van de 17-jarige bleek deze ook nog onder invloed te zijn van alcoholhoudende drank. De 17-jarige is doorverwezen naar HALT.

Een 27-jarige man uit Noordwijk klom over een gesloten hek heen in de Abraham van Royenstraat. Toen een agent de man wilde staande houden om te controleren of de man wel toegang mocht hebben tot het afgesloten terrein, werkte de man niet mee aan zijn controle. De man weigerde zijn identiteitsbewijs ter inzage af te geven. Uiteindelijk bood de man wederspannigheid tegen zijn staandehouding waarop hij werd aangehouden. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. De man verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. Ook werden er bij de man softdrugs aangetroffen.

Een 24-jarige man uit Noordwijk vond het nodig om vanuit de rijdende taxi waarin hij zat een agent te beledigen. De taxi kon worden staande gehouden waarop de 24-jarige Noordwijker kon worden aangehouden. Ook deze verdachte was onder invloed van alcohol. Bij de insluiting van de verdachte werden ook 2 wikkels met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.