Datum: 14-05-2021 - 02:36
04
dec
'16

NOORDWIJK WINTER WONDERLAND OFFICIEEL HEROPEND

Noordwijk -  Op donderdagavond 1 december jl. werd Noordwijk Winter Wonderland aan de Astridboulevard officieel heropend door de loco-burgemeester van Noordwijk,  Gerben van Duin.  Samen met eregast,  voetbalinternational  en inwoner van Noordwijk Dirk Kuijt, opende hij symbolisch de ijsbaan van Winter Wonderland.

Onder toeziend oog van de trotse initiatiefnemers Martijn en Michiel van den Berg van “Het Zuiderbad”, die voor deze gelegenheid in Zwitserse lederhosen gestoken waren. Noordwijk Winter Wonderland beleeft dit jaar haar tweede editie en zal tot en met 15 januari a.s. zijn geopend.

 

Ruim 200 gasten waren aanwezig om getuige te zijn van de officiële opening. Michiel van den Berg : “We willen vanavond vooral onze partners, sponsoren en medewerkers in het zonnetje zetten!  Wederom dankzij een groot aantal enthousiastelingen,  die ons weer op allerlei manieren heeft geholpen”. De loco-burgemeester sprak van een nieuwe traditie aan het eind van het jaar. Van Duin maakte als sportwethouder tevens van de gelegenheid gebruik aandacht te besteden aan het thema waarmee Noordwijk in 2017 zichzelf op de kaart zal zetten : Europese Sportstad 2017. En ontvouwde met trots de speciale vlag, die aan deze titel is verbonden.  Dirk Kuijt gaf aan trots te zijn als sportman wederom de ijsbaan van Noordwijk Winter Wonderland te mogen openen. Michiel Van den Berg deelde mede dat Noordwijk Winter Wonderland zich dit jaar met het schaatsverhuur zal verbinden aan de Dirk Kuijt Foundation. De Dirk Kuijt Foundation richt zich op het ondersteunen van evenementen voor de gehandicaptensport.

De openingshandelingen waren het begin van vele evenementen die de komende weken in en rond de ijsbaan worden georganiseerd.  In de Alpenstube is er voor alle dagen een prachtig lunch en dinermenu samengesteld van Oostenrijks/Zwitserse specialiteiten, gecombineerd met Hollands winterse gerechten. Van kaasfondue, croute, Hollandse stamppot tot Kaiserschmarnn. Daarnaast zullen er speciale evenementen worden georganiseerd zoals een Zwitserse Culinaire Avond op de donderdagen 15 december en 12 januari a.s.

Op dinsdag 6 december a.s. gaat voor twee weken het schoolschaatsen van start.  Elke ochtend wordt een van de Noordwijkse basisscholen ontvangen om met kinderen van groep 5 t/m 8 te komen schaatsen.  Dit in samenwerking met de Gemeente Noordwijk en Beuk Touringcars.

Meer informatie over alle openingstijden en events is te vinden op www.noordwijkwinterwonderland.nl.

Foto (Willem Krol) :  Loco-burgemeester Gerben van Duin en voetbalinternational Dirk Kuijt knippen symbolisch de ijsbaan open voor 6 weken lang schaatsplezier.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.