Datum: 26-01-2022 - 18:15

 

25
nov
'16

Jeugd naar het buitenland

De aftrap van LIONS internationaal Jeugd uitwisselingsprogramma 2017 is begonnen. Wil je naar het buitenland en andere culturen ervaren, dit is een uitgelezen kans voor geïnteresseerde jongeren.

 

Al 50 jaar is de Lions jeugduitwisseling een vaste activiteit in het LIONS-jaarprogramma. Daarmee wordt een mooie invulling gegeven aan: “Het bevorderen van een klimaat van onderling begrip tussen de volkeren van de wereld”. Wereldwijd doen 56 landen mee aan deze jeugduitwisseling, jaarlijks maken zo’n 5.000 jongeren in de leeftijd van 17 tot 20 jaar kennis met elkaar.

Voor de zomer 2017 is de inschrijving voor deze internationale jeugduitwisseling weer geopend. Het programma bestaat uit een verblijf bij een gastouder en daarna 10 dagen in een kamp. Natuurlijk is het verblijf bij gastouders al een belangrijke onderdompeling voor de meeste jongeren in de lokale cultuur en gebruiken. Maar het hoogtepunt van de uitwisseling is “het kamp”, waar 30 jongeren van verschillende nationaliteiten samen op trekken. Tijdens die dagen worden de jongeren door leden van lokale Lions clubs verrast met interessante dagtrips, die de highlights van de regio waar je op dat moment verblijft tonen. Vele jongeren zijn zeer onder de indruk van de cultuurverschillen en  vriendschappen worden gesloten, die een leven lang mee kunnen gaan. De uitspraak “Dit was echt een onvergetelijke ervaring”, komt bij het afscheid en lang daarna veelvuldig voor.

 

Voor 2017 zijn de landen bekend die dit programma aanbieden en zoeken wij nu jongeren in de leeftijd tussen 17 en 20 jaar die op reis willen middels dit mooie Lions initiatief. Meer informatie hierover kun je vinden op: WWW2.LIONS.NL

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de jeugd uitwisseling coördinator: Karina van den Berg.  Mailen mag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen 06- 51300781

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.