Datum: 31-03-2020 - 10:56
14
sep
'16
Open Monumentendag
Geschreven door Wilhelmus Wildeman

Open Monumentendag

Ondanks het mooie weer en diverse concurrerende activiteiten (o.a. WK Livesaving) telden we in Noordwijk op zaterdag 2.678 bezoeken aan de diverse locaties van Open Monumentendag.

Onze meting wordt gedaan d.m.v. turflijsten. Gelet op de soorten locaties is qua bezoekers de factor 2 realistisch; 2678 bezoeken betekent dan 1.339 bezoekers.

 

Topscorer dit jaar was het Atlanticwall Museum (Bunkerstelsel uit W.O. II) met 451 bezoekers, gevolgd door de Vuurtoren met 430 bezoekers, die daarbij nauwelijks achterbleef bij de beroemde Brandaris op Terschelling.

Op Klassendag ontvingen wij op de expositie ‘De Zorgzame Samenleving’, waar ook veel iconen hangen, 400 kinderen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs die zelf  ook een icoon mochten tekenen. Die tekeningen zijn op een model van de vuurtoren geplakt en toegevoegd aan de expositie.

Hierbij nog een foto van de toren van de Oude Jeroenskerk met links de vlag van Open Monumentendag en rechts de vlag van Noordwijk 150 jaar Badplaats.

Dank voor de aandacht die u gaf en geeft aan deze jaarlijkse hoogtijdag van het cultureel erfgoed. (foto's redactie BON)

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Opruimen NSS