Datum: 23-10-2021 - 15:38
02
sep
'16

WeHelpen: de kracht van elkaar

WeHelpen: de kracht van elkaar

 

Coen van de Steeg werd in 2008 van zijn fiets gereden. Op de intensive care van het ziekenhuis werd hij wakker met hersenletsel. Het revalideren kostte heel veel tijd. Heel veel energie. Zijn vrouw draaide overuren: naast de zorg voor hun jonge gezin en een drukke baan, vroeg ook haar man om de nodige aandacht. Hoe lang houd je zoiets vol? Daar heb je hulp van anderen bij nodig!

Coen kon weinig prikkels verdragen. Bezoek van vrienden, hoe goedbedoeld ook, was geen succes. Ook een telefoongesprek kostte hem teveel kracht. Hij ontdekte de wondere wereld van Twitter. En kwam in contact met Maaike Schnabel. Zij was aan het herstellen van borstkanker. En wilde net als Coen ertoe doen. Niet alleen op de bank zitten. Maar binnen de mogelijkheden van hun kunnen een ander helpen. Ze wisselden ideeën uit. En WeHelpen zag het levenslicht.

Vanzelfsprekend helpen
WeHelpen is een website waarop mensen hulp kunnen aanbieden en vragen. Dit varieert van de hond uitlaten tot boodschappen doen. En van de heg snoeien tot schilderles tijdens een kopje koffie. Het is een succes! Tienduizenden mensen hebben zich al aangesloten. Want iemand helpen die je nodig heeft, dat doe je graag.

Gratis en voor iedereen
Doen al die mensen dat kosteloos? Ja! De website is gratis. Iedereen kan zich aanmelden. Je kunt het aanbod of vraag tot op postcodeniveau bekijken. Of in een andere stad, omdat je ouders daar wonen of een goede vriendin die wel wat hulp kan gebruiken.

Passend en gepast
Coen: ‘We maken verborgen krachten uit de samenleving zichtbaar. We horen vaak dat mensen huiverig zijn voor vrijwilligerswerk. “Dat is niet vrijblijvend en ik heb al een drukke baan!” Maar mensen zijn wel heel snel bereid om iemand een keer te helpen. Met WeHelpen kun je kiezen wat bij je past en wanneer het je uitkomt. Het resultaat: een goed gevoel omdat je de dag van iemand anders wat mooier hebt gemaakt!’

Hulp gevraagd
Momenteel is er op de website wehelpen.nl  een openstaande hulpvraag van een jongeman van 18 wie licht verstandelijk beperkt is (cerebrale paraese en pdd-nos) waardoor het hem niet goed lukt zelfstandig te reizen en vriendschappen te onderhouden.  Elke woensdag wil hij reizen met de bus naar zijn toneel groep in Leiden. Om dit te doen heeft hij hulp nodig om de route te leren. Hij is opzoek naar iemand die bereid is om samen met hem in de bus te reizen. Hij heeft een OV-begeleiderspas. Zijn vraag kunt u hier lezen: https://www.wehelpen.nl/hulpvraag/33392/

Meer weten?
WeHelpen is er voor iedereen die een ander een keer wil helpen. Geholpen wil worden. Of voor iemand anders hulp wil organiseren. Voor mantelzorgers, vrijwilligers en mensen met een hulpvraag. Op www.wehelpen.nl vind je vast iemand die jou wil helpen of die je zelf kunt helpen. Meld je vandaag nog aan.

 

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.