Datum: 20-09-2021 - 04:20
27
aug
'16

VIERING VAN HET TRADITIONELE SINT JEROENSFEEST

Opening parochieseizoen op de eerste zondag van september

 

Op zondag 4 september a.s. viert de Parochiekern Sint-Jeroen en Maria ter Zee,  traditioneel op de eerste zondag van september,  het jaarlijkse Sint-Jeroensfeest met een plechtige eucharistieviering om 10.00 uur.  Tijdens de viering  wordt de Heilige Deur van Barmhartigheid,  die op 21 augustus werd geopend door de bisschop, officieel gesloten.

In de voetsporen van Jeroen zal pastoor Theo Blokland,  samen met diaken Bertijn Prins,  voorgaan in de plechtige viering  in aanwezigheid van de relikwieën van Jeroen,  opgenomen in een bladgouden schrijnkast. Het Sint-Jeroenskoor o.l.v. dirigent Cees Borger voert Die Deutsche Messe uit, in een Nederlandse vertaling van Kees Putman, en “de Ambroziaanse Lofzang”,  begeleid door het harmonieorkest van R.K. Fanfarekorps Excelsior o.l.v. dirigent Iwan Wiering. Ook zullen de  traditionele Jeroensliederen worden gezongen.  Organist is Jan Postma.  Voor de kinderen is er een speciale kinderwoorddienst. Traditioneel zal aan het eind van de viering de Sint-Jeroensonderscheiding worden uitgereikt aan een of meerdere parochianen, die vrijwillig diensten leveren aan de parochie. Vanwege de viering van het Heilig Jaar van Barmhartigheid zal er na afloop geen feest op het plein zijn zoals in andere jaren.  Wel zal er koffie worden geschonken met het tradionele Jeroenskransje. Volgend jaar viert de Sint-Jeroenskerk haar 125-jarig jubileum als bedevaartkerk, wat vergezeld zal gaan van verschillende festiviteiten.

Orgelconcert

Ter afsluiting van de openstelling van de Heilige Deur zal op zaterdagavond 3 september a.s. een orgelconcert worden gegeven door de jonge en veelbelovende organist Laurens de Man (1992).  In 2014 studeerde hij zowel voor piano als orgel cum laude af aan het Conservatorium in Amsterdam. In juni jl. behaalde hij cum laude zijn masterdiploma.  Sinds 2012 is hij  vaste organist van de Sint-Janskerk in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in het spelen van werken van J.S. Bach en heeft inmiddels aan een aantal internationale Bachevenementen deelgenomen.  Muziek van Bach is uitermate geschikt voor de Maarschalkerweerdorgels,  waarvan de Sint-Jeroenskerk er twee huisvest. Het concert vangt aan om 19.30 uur en is vrij toegankelijk.  Na afloop is er gelegenheid een vrijwillige bijdrage te geven.  Het concert wordt georganiseerd door “De Vrienden van de Maarschalkerweerdorgels” in Noordwijk.  Meer informatie :  www.parochiesintmaarten.nl/stjeroen

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.