Datum: 20-09-2019 - 12:20
03
me
'16
’t Kruispunt op locatie Willem van den Bergh krijgt centrale functie als wijkcentrum in de wijk Noordwijkerduin
Geschreven door 's Heeren Loo

’t Kruispunt op locatie Willem van den Bergh krijgt centrale functie als wijkcentrum in de wijk Noordwijkerduin

’t Kruispunt op locatie Willem van den Bergh krijgt centrale functie als wijkcentrum in de wijk Noordwijkerduin

 

Een sfeervolle ontmoetingsplek voor mensen met en zonder (verstandelijke) beperking

 

Maandag 2 mei is op feestelijke wijze door de medewerkers van dagbesteding Schoon Genoeg ’t Kruispunt als wijkcentrum in de wijk Noordwijkerduin ingewijd. De afgelopen maanden heeft er een kleine verbouwing plaatsgevonden en is er hard gewerkt aan een nieuw interieur met frisse kleuren. Met behulp van vrijwilligers en medewerkers van Schoon Genoeg is dit goed gelukt.

 

Centrale ontmoetingsplek

De planning om ’t Kruispunt in te vullen en aantrekkelijk te maken als wijkcentrum lagen er al een tijdje. Met een kleine verbouwing en opknapbeurt van de bestaande ruimtes kon ’s Heeren Loo deze plannen realiseren. Het wijkcentrum heeft een multifunctionele functie gekregen waar medewerkers en cliënten van ’s Heeren Loo kunnen leren, ontwikkelen, werken, elkaar ontmoeten en recreatieve en culturele activiteiten kunnen ondernemen. Na het openingswoord van Joop Hol, regiodirecteur Noordwijk, en de inwijdingshandeling door de medewerkers van Schoon Genoeg gingen alle belangstellenden de vernieuwde ruimte bewonderen. De reacties van de genodigden zijn zeer positief over het gerestylde gebouw.

 

Activiteiten

Het wijkcentrum ligt aan de Pianolaan 2, midden in de wijk Noordwijkerduin, locatie Willem van den Bergh in Noordwijk. Regelmatig worden hier activiteiten voor de wijkbewoners georganiseerd. Ook is het Museum Willem van den Bergh hier gevestigd. Het wijkcentrum biedt ook een leer- en werkomgeving voor medewerkers en cliënten van ’s Heeren Loo. De sfeervolle foyer is nu een fijne plek geworden voor een kort overleg of infomeel gesprek, met daarbij natuurlijk een kopje koffie of thee. Het gebouw bestaat verder uit drie werkruimtes, een loungeruimte met bar en ruimtes waar ook workshops, trainingen, grote bijeenkomsten en feesten worden gegeven. Een aantal van deze ruimtes zijn geschikt voor verhuur ook voor mensen buiten ’s Heeren Loo. Meer weten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via eat&Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088-0363241088-0363241 .