Datum: 31-03-2020 - 04:54
16
apr
'16
Nieuw uiterlijk en nieuwe collega voor Rian Verbeek Galerie & Atelier
Geschreven door RV Galerie & Atelier

Nieuw uiterlijk en nieuwe collega voor Rian Verbeek Galerie & Atelier

RV Galerie&Atelier, voorheen Galerie SteigerArt,  heeft er een nieuwe collega bij: kunstenares Lisbeth Jørgensen Veillat. Zij komt oorspronkelijk uit Denemarken, maar woont alweer 18 jaar in Noordwijk.

 

Lisbeth is gefascineerd door de uitdrukkingskracht van natuurlijke materialen en experimenteert met de grenzen daarvan. De beelden van haar hand zijn een zoektocht in expressie middels vorm en materiaal. Het materiaal vormt de kunst en de vorm is het kunstwerk. Haar werken zijn dan ook vaak zonder verf of andere “decoraties”.

Metaal en keramiek zijn de materialen waar Lisbeth tot nu toe het liefst mee werkt, maar zij heeft ook in glas en verschillende soorten kunststof gewerkt. Door materialen te combineren zoekt zij naar een onderlinge versterking van de verschillende materiaaleigenschappen.  Actueel werk van haar hand is gemaakt uit oude gereedschappen dat zij combineert tot nieuwe “levensvormen,” zonder de herkenbare gereedschappen te verhullen. Het is zowel een geheel als een puzzel.

Een totaal overzicht van haar werk is te zien op haar website: www.lisbethjveillat.eu maar natuurlijk ook in de galerie kunt u een aantal van haar recentere stukken bewonderen.

foto redactie BON

 

De galerie aan de van Limburg Stirumstraat 17 te Noordwijk is geopend van woensdag- tot en met zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.

Voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Meest populair

  • Man vermist Noordwijk (Update 8)
  • 33 Noordwijkse restaurants samen in Campagne 2 FOR 1 (2013)
  • Automobilist vliegt over de rotonde en schept meerdere fietsers op de Gooweg
  • Terug in de tijd: Hoe zag discotheek Boule 7 er ook alweer van binnen uit?
  • Opruimen NSS