Datum: 17-10-2019 - 00:08
15
mrt
'16
JUBILEUMCONCERT EXCELSIOR ZEER GESLAAGD
Geschreven door R.K. Fanfarekorps Excelsior

JUBILEUMCONCERT EXCELSIOR ZEER GESLAAGD

Zondag 13 maart gaf Fanfarekorps Excelsior haar jaarlijkse uitvoering in de Muze. Dit jaar was een bijzondere, omdat de fanfare 95 jaar bestaat. Onder de genodigden waren Burgemeester Rijpstra en Wethouder Barnhoorn.

De drumband beet het spits af en zorgde met het stuk “ Hit the Helmet” voor grote hilariteit. De drumband had een vrijwilliger nodig en het publiek koos voor Burgemeester Rijpstra. Nadat de Burgemeester “op z’n kop” had gekregen, wilde hij het ook nog even zelf proberen, wat leidde tot nog grotere hilariteit onder het publiek. De Burgemeester begon zeer verdienstelijk te trommelen, maar al snel kon hij de maat niet meer goed bijhouden en was steeds te laat met slaan op de helm. Hij is uitgenodigd om wat lessen met onze leerlingen mee te doen. Het filmpje van de act is te zoen op onze Facebookpagina.

 

Ook de Brugmuzikanten wisten het publiek goed te boeien met hun prachtig gespeelde muziek en een komische act. Velen in het publiek konden niet geloven dat er kinderen bij de Brugmuzikanten zitten die nog maar een paar maanden les hebben, zo goed hebben de leerlingen zich laten horen. Voorzitter Janine Passchier is dan ook met recht trots op de kinderen. Zij heeft ze zien groeien vanaf het moment dat ze voor het eerst op een instrument bliezen tot nu en het eind van het groeien is nog niet in zicht. Het fanfareorkest heeft zich ook weer van een uitstekende kant laten horen. Het publiek vond het een prachtig, jong en verfrissend programma, een opgetreden worden, door problemen bij de fabrikant waren de nieuwe outfits nog niet geleverd. Hopelijk zal Excelsior nog in hun jubileumjaar te zien zijn in een nieuwe outfit.

De teleurstelling was in ieder geval niet te horen in de prachtig gespeelde stukken. Aan het eind van de middag werden er nog vijf jubilarissen gehuldigd, Theo vd Poel, Jan Willem Wijnands, Jelly vd Ploeg, Fiona Zuidhoek en Tim Heemskerk kregen uit handen van de voorzitter een oorkonde en speldje, bloemen en de felicitaties  voor hun 12,5-jarig lidmaatschap. Niet alleen het publiek, ook de muzikanten hebben genoten van deze middag en kijken uit naar het volgende optreden. Dit zal al snel zijn, want aanstaande zondag 20 maart zullen ze 2 x op straat te horen zijn. Allereerst rond 11 uur, wanneer de fanfare de kinderen met de palmpaasstokken muzikaal begeleidt naar Huize Jeroen. En nog eens om 15 uur, wanneer zij de eerste verjaardagsserenade gaan brengen aan een 95-jarige. Uiteraard loopt het korps ook mee in het Bloemencorso van de Bollenstreek op 23 april. Het orkest zal weer te horen zijn op 24 april, tijdens een kerkdienst ter ere van hun 95-jarig jubileum. Voor meer informatie www.excelsior-noordwijk.nl