Datum: 30-07-2021 - 00:58
09
jan
'16

Zonnebloemauto biedt vrijheid.

Als iemand door een lichamelijke beperking in een rolstoel belandt, ziet de wereld er vaak ineens heel anders uit. Zo kan reizen van de ene naar de andere plaats een enorm grote uitdaging zijn. De eigen auto volstaat niet meer en het openbaar en/of aangepast vervoer hebben vaak hun eigen beperkingen.

 

Nationale Vereniging de Zonnebloem streeft er naar dat iedereen met een lichamelijke beperking zonder extra zorgen deel kan nemen aan de maatschappij. Vrijwilligers van lokale afdelingen komen met regelmaat bij deelnemers thuis en er worden jaarlijks meerdere bijeenkomsten georganiseerd. Ook kent de vereniging een uitgebreid aanbod aan aangepaste vakanties. Tot voor kort bood zij echter nog geen mogelijkheden voor mindervaliden die er met de auto een dagje uit wilden.

Vanuit Katwijk verhuurt de Zonnebloem sinds kort een aangepaste rolstoelhuurauto aan rolstoel- en scootmobielgebruikers. Daarmee kunnen gebruikers uit de de regio Leiden en de Bollenstreek op een makkelijke manier gebruikmaken van de auto. Om de auto te kunnen huren, moet via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aangevraagd worden, die eenmalig tien euro kost. Een dag autohuur kost veertig euro waarbij de eerste honderd kilometer zijn inbegrepen.

De Zonnebloemauto geeft huurders hun (bewegings)vrijheid terug. De huurder bepaalt zelf wanneer hij gaat en kan ook nog eens vier familieleden of vrienden meenemen omdat de rolstoelgebondene een plekje achterin de auto bezet. De Zonnebloem is bezig met het opzetten van een pool vrijwilligers die mee kunnen als bestuurder tijdens een dagje uit met de auto.

Meer informatie over de auto of een pas aanvragen? www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.