Datum: 19-09-2021 - 19:18
23
okt
'15

Zonnepanelen op het dak van de NWS

De Noordwijkse Woningstichting (NWS) heeft zonnepanelen laten plaatsen op het dak van haar kantoor. Het hele dak ligt vol met in totaal maar liefst 83 panelen. Dit zorgt voor een flinke stroomopbrengst, een besparing op de bedrijfslasten van de NWS en een goede bijdrage aan minder CO2-uitstoot.

Het plaatsen van deze zonnepanelen is tevens het startsein voor een nieuwe campagne om de huurders van de NWS te interesseren voor energiebesparende maatregelen.

 

 

De huurders van de NWS kunnen zelf ook energiebesparende maatregelen toepassen in hun woning. Manager Wonen Bart Tiesinga: “In 2014 hebben wij onze huurders een Keuzepakket Energiebesparing aangeboden. Tegen een kostprijsdekkende huurverhoging kon men diverse energiebesparende maatregelen afnemen. Behalve zonnepanelen bestond het pakket uit een hoog-rendement c.v.-ketel, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie en vloerisolatie. Dit levert voor de huurders in veel gevallen een aanzienlijk financieel voordeel op. De besparing op energielasten weegt vaak ruimschoots op tegen de bijbehorende huurverhoging. Bovendien zorgt isolatie voor meer wooncomfort en zijn de maatregelen goed voor het milieu”.

 

Het afgelopen jaar hebben veel huurders van dit aanbod gebruik gemaakt, Het is tijd voor een nieuwe campagne. Tiesinga: “De komende tijd gaan we onze huurders wederom benaderen. Omdat we inmiddels veel kennis en ervaring hebben opgedaan, zal ons aanbod dit keer nog concreter zijn. Elke huurder krijgt een precies beeld van de kosten en de opbrengsten per maatregel voor zijn eigen woning". Hopelijk zal dit veel nieuwe reacties opleveren”.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.