Datum: 27-09-2021 - 06:40
13
okt
'15

Strandexcursie op zaterdag 17 oktober 2015 om 13.00 uur

Door het mooie weer de laatste weken is alles een beetje in de war in de natuur. In het duin gaan weer heel veel plantjes bloeien, en op het strand van Katwijk vonden we zelfs op 11 oktober eieren van de zeekat. Die worden normaal in mei gelegd !

 

Meer weten over het strand ? Kom naar een van onze strandexcursies !

Deze winter geven de natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden strandexcursies op zaterdag 17 oktober, zaterdag 14 november (10.30 uur) en zaterdag 12 december (10.30 uur).

Op zaterdag 17 oktober verzamelen we om even voor 13.00 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.

Om 13.00 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

De excursie is gratis en voor alle leeftijden.

TIP 1: kom op de fiets of neem uw pinpasje mee voor de parkeerautomaat.

Tip 2: Trek extra warme kleding aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.

Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.