Datum: 30-06-2022 - 06:11
23
jul
'15

Onderzoek naar verdronken hond

Noordwijk - De politie is een onderzoek gestart na de vondst van een vermoedelijk verdronken hond. Het dier werd op dinsdag 21 juli gevonden bij een steiger van een jachthaven aan de Leidsevaart. Mensen die de hond herkennen worden nadrukkelijk gevraagd om contact op te nemen.

 

Getuigen vonden het dode dier bij een steiger van een jachthaven aan de Leidsevaart in Noordwijk en schakelden de politie in. Dierenagenten stellen een onderzoek in naar de eigenaar van het dier omdat het vermoeden bestaat dat de hond is verdronken en al enige tijd in het water lag. Zijn pootjes waren vastgebonden. De overleden hond was een bruine ongecastreerde reu met een witte bef. Het betreft vermoedelijk een kruising tussen een Amerikaanse pitbull met een ander niet bekend ras. De halsband die hij droeg was zwart met een oranje/bruine binnenkant en was redelijk nieuw. Slaat u aan op de omschrijving van de hond? Bent of (her)kent u de eigenaar? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever uw tip anoniem doorgeven? Dat kan ook, door Meld Misdaad Anoniem te bellen via 0800-7000.

De hond

halsband

Vindplaats

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.