Datum: 23-10-2021 - 17:20
15
jul
'15

Noordwijkse Marga Jansen loopt de Vierdaagse voor een goed doel.

Van 21 t/m 24 juli vindt de 99e editie van de Vierdaagse van Nijmegen plaats. Jaarlijks lopen rond de 42.000 deelnemers deze meerdaagse wandelprestatietocht. Ook vele dorpsgenoten zetten ieder jaar hun beste beentje voor in Nijmegen. Dit jaar loopt de Noordwijkse Marga Jansen...

al weer voor de 6e keer mee. Anders dan de andere jaren loopt de 56-jarige Marga, werkzaam bij Werkwinkel De 2e kans in De Zilk, haar dagelijkse 40 kilometertjes voor de eerste keer voor een goed doel. Ze heeft gekozen voor Alzheimer Nederland omdat ze vindt dat hiervoor veel te weinig aandacht is.

Zoals zovelen heeft ook zij helaas van dichtbij meegemaakt wat een verschrikkelijke en mensonterende ziekte Alzheimer is. Daarom vindt Marga het belangrijk dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald, zodat er meer onderzoek naar de oorzaak en/of het afremmen van deze ziekte komt en er zo snel mogelijk een medicijn voor ontwikkeld wordt.

Na enige vertraging met de training door een blessure gaat Marga dit jaar haar uiterste best doen om haar 6e kruisje te bemachtigen. Zij doet dit door 4 dagen 40 kilometer te lopen in Nijmegen en hiermee geld op te halen voor Alzheimer Nederland.

U kunt Marga en daarmee Alzheimer Nederland steunen door een bedrag te doneren via haar pagina op de website van de Nijmeegse vierdaagse sponsorloop, klik hier. Haar collega's/vrijwilligers van Werkwinkel De 2e kans in De Zilk en andere mensen hebben al een gulle donatie gedaan. Namens Marga alvast hartelijk bedankt.

Foto's BON

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.