Datum: 13-08-2020 - 22:23
19
me
'15

Koninklijke onderscheiding voor Walter Jansen

Bij zijn afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van Bloemententoonstelling Keukenhof heeft Walter Jansen een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Noordwijker ontving de onderscheiding op vrijdag 8 mei 2015 uit handen van burgemeester Jan Rijpstra. Dit gebeurde in het Concertgebouw te Amsterdam tijdens het jaarlijkse Inzendersfeest van Bloemententoonstelling Keukenhof, een bijeenkomst voor de 100 bollenkwekers die de 7 miljoen bollen hebben geleverd aan het park.

 

Walter Jansen en burgemeester Rijpstra foto PR

Bestuurlijke functies

De heer Jansen heeft in het verleden een aantal bestuurlijke functies vervuld. Zo is hij lid geweest van het dagelijks bestuur vereniging Deltametropool, voorzitter van de Kring Bedrijven Bollenstreek (KBB) en lid van het Directeurenberaad van de Vereniging van Bloemenveilingen Nederland. Sinds 2001 was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Bloemententoonstelling Keukenhof.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.
  • TuinExtra in Noordwijk vanochtend overvallen. (update: politie oproep getuigen)