Datum: 19-01-2021 - 00:32
07
apr
'15

Veilige Schoolomgeving Basisschool Zeehonk

Het meerjarige project om de verkeersveiligheid rondom scholen te verbeteren is aangeland bij Basisschool Zeehonk aan de Julianastraat in Noordwijk aan Zee.

 

Werkgroep

De komende tijd gaat een werkgroep aan de slag met een uitvoeringsplan. Hierin zijn knelpunten en mogelijke oplossingen geïnventariseerd. De oplossingen kunnen zitten in verkeersmaatregelen op straat, maar ook campagnes, ludieke verkeersacties, verkeerslessen en controles behoren tot de mogelijkheden.

Deelnemers

Aan het opstellen van het plan doen de school zelf, kinderdagverblijf ’t Klimmetjes, politie Noordwijk, Veilig Verkeer Nederland, regio Holland Rijnland en de gemeente Noordwijk mee. Zij krijgen ondersteuning van het bureau Hart voor Verkeer, gespecialiseerd in verkeersveiligheidsprojecten.

Uitvoering

Na de zomervakantie bespreken ouders, buurtbewoners, ondernemers en andere betrokkenen het plan. De partijen uit de werkgroep tekenen vervolgens een uitvoeringsovereenkomst. Dit is een afspraak waarmee zij zich binden aan daadwerkelijke uitvoering van de voorstellen.

Zesde project

Zeehonk is met dit project de zesde in de rij. Vijf projecten gingen de school voor. Deze zijn inmiddels afgerond. Voor de schoolomgevingen van de Hoogwakersbosstraat, de Bronckhorststraat, Boerenburg, De Witte School en Boechorst zijn maatregelen en acties op het gebied van verkeersveiligheid uitgevoerd.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.