Datum: 18-05-2022 - 07:32
01
apr
'15

DIRK IN ACTIE VOOR OUDERENFONDS

Dirk van den Broek is opnieuw gestart met een statiegeldbonnen inzamelactie. Ditmaal kunnen klanten van deze supermarktketen acht weken lang hun statiegeldbon doneren aan het Nationaal Ouderenfonds. De volledige opbrengst gaat naar dit goede doel.

In Nederland zijn er ongeveer 200.000 ouderen extreem eenzaam. Zij ontvangen nooit of hooguit eens per maand bezoek. “Dat kunnen wij ons niet eens voorstellen!”, vertelt Monique Wolfkamp van het Nationaal Ouderenfonds. “Maar voor deze ouderen is dat hun leven, hun oude dag. En dan heb ik het nog niet eens over het miljoen aan 55-plussers dat zich eenzaam voelt. Zo wil niemand oud worden!”

Meneer Posthuma, vaste klant bij Dirk Noordwijk, doneert zijn statiegeldbon aan het Ouderenfonds.

“Met het doneren van veel statiegeldbonnen kunnen er meer ouderen uit de eenzaamheid worden gehaald.”

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert leuke uitjes en evenementen voor deze ouderen. Zo worden ze naar het strand of circus gebracht en worden er kerstdiners en concerten georganiseerd. “We geven ouderen niet alleen een leuke dag, maar ook de kans om weer nieuwe contacten te leggen. Want als je ouder wordt, is dat steeds moeilijker”, legt Monique uit.

Dirk

De supermarktformule Dirk maakt deel uit van Detailresult Groep N.V en omvat 106 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. Dirk-winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Zeeland.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.