Datum: 20-09-2021 - 05:03
13
mrt
'15

Opening seizoen Beleef de Bollenstreek

Dinsdag 10 maart vond in Leiden de Beleef de Bollenstreek Seizoensopening 2015 plaats. In Holiday Inn Leiden kwamen zo'n 525 ondernemers uit de Bollenstreek en Leiden bij elkaar om te proosten en te netwerken. Het thema van de bijeenkomst was 'Bollenstreek feliciteert 425-jarige Hortus Botanicus Leiden'.

De avond begon met een plenair gedeelte waar Henri Lenferink, burgemeester van Leiden, sprak over de Bollenstreek Metropool en de verbinding tussen Leiden en de Bollenstreek. De tweede keynotespreker Ingrid de Bondt, Gedeputeerde Verkeer & Vervoer Provincie Zuid-Holland, vertelde over de ontsluiting van de Bollenstreek. Hierna volgden drie smalltalks: Ecodome Landgoed Keukenhof, Economic Board Bollenstreek en de Veenfabriek over hun voorstelling Tulpmania.

De officiële opening van het Bollenstreekseizoen werd gedaan door Paul Kessler, de prefect van de Leidse hortus, en de Bloemenkoningin van de Bollenstreek. Kessler overhandigde de acht aanwezige burgemeesters het jubileumboekje van de Hortus Botanicus Leiden. Na de opening ging het netwerkmoment van start waar ondernemers, ondernemersverenigingen, het toeristische bedrijfsleven van binnen en buiten de Bollenstreek en Leiden, de colleges uit de Bollenstreekgemeenten, Leiden en de provincie Zuid-Holland, de citymarketingorganisaties en evenementorganisatoren elkaar konden ontmoetten.

Samen sterker
Net als in 2013 en 2014 organiseerde de Stichting Beleef de Bollenstreek/Bollenstreek Regiomarketing ook dit jaar een groots netwerkmoment ter gelegenheid van de opening van het (toeristisch-) Bollenstreekseizoen 2015 met als doel om de lokale ondernemers met elkaar te verbinden (samen sterker). Dit evenement kent een breed draagvlak vanuit ondernemersverenigingen en het bedrijfsleven uit de Bollenstreek en Leiden.

Er wordt hard gewerkt om de verbinding tussen de gemeenten en ondernemers in de Bollenstreek en Leiden te versterken en uit te breiden. Ondernemers kunnen hun positie versterken door slim samen te werken en elkaar zaken te gunnen. Door samenwerking en verbindingen te leggen binnen de regio (samen sterker) kan gezamenlijk de Bollenstreek op de kaart worden gezet en worden de bestedingen in toerisme en recreatie vergroot.

 

{gallery}6173{/gallery}

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.