12
jan
'15

Fluks Koele Costa rekent af met Dijkvogels

MAASDIJK - In zijn eerste wedstrijd van 2015 heeft Fluks Koele Costa zaterdag de rode lantaarn overgedaan aan Dijkvogels. De onderlinge confrontatie in Maasdijk eindigde in een keurige 15-18 overwinning voor de Noordwijkse korfballers.

 

Fluks reisde zaterdag als hekkensluiter af naar Maasdijk  in de tweede klasse G, terwijl ook de tegenstander in de onderste regionen bivakkeert. Toch was het verschil tussen beide teams, die elkaar op de ranglijst slechts een punt ontlopen, in de praktijk opvallend groot. Terwijl Dijkvogels het korfbal speelde zoals je dat verwacht van een ploeg in nood - keihard werken maar ook onrustig nogal verkrampt - daar oogde Fluks juist onbevangen en zelfverzekerd.

De Noordwijkers, met Arno van Haarlem terug in de basis, keken alleen in de openingsfase tegen een achterstand aan, toen enkele verdedigende slordigheden werden afgestraft door de fanatiek gestarte tegenstander. Na 2-0 en 3-2 nam Fluks het initiatief, om dat in de resterende speeltijd niet meer weg te geven. Na een eerste tussensprintje was het 3-6, bij rust gaf het scorebord 7-10 in Noordwijks voordeel aan.

In de tweede helft werd die lijn doorgetrokken tot Fluks tien minuten voor het einde met 11-17 leidde en Van Haarlem vanaf de strafworpstip de genadeklap kon uitdelen. Zijn misser gaf Dijkvogels een energieboost, resulterend in vier goals op rij. Een slimme vrije-balvariant van de sterk spelende Thomas de Boer bracht de bezoekers kort voor het einde alsnog in veilige haven.

Zo deed Fluks de laatste plaats over aan Dijkvogels.

Zaterdag spelen de Noordwijkers voor het eerst in de nieuwe hal op sportpark Duinwetering. Tegenstander is dan Achilles, de koploper die afgelopen weekend zijn eerste nederlaag incasseerde. Aanvang: 18.25 uur.

Dijkvogels - Fluks 15-18 (7-10). Doelpunten Fluks: Johan Imthorn 6, Jordy Oosting 4, Arno van Haarlem 3, Thomas de Boer 3, Suzanne Zwanenburg 1, Nelie van Dam 1.