Datum: 19-09-2021 - 19:59
20
nov
'14

Biljartvereniging “de Kuip” beperkt de energiekosten, dit door middel van zonnepanelen.

De Recreatieve Biljartvereniging “de Kuip” beperkt de energiekosten, dit door middel van zonnepanelen.

 

De energiekosten van de vereniging zijn jaarlijks een van de grootste kostenpost voor de club, dit dan vooral door de elektriciteit voor de verwarming van de vier biljarts en de verlichting hiervan, welke de hele dag moet branden.

Medio februari kwam de gemeente met een extra subsidieregeling voor verenigingen de ” Investering- en stimuleringsregeling Noordwijkse verenigingen”.

Hier hebben wij uiteraard op ingeschreven en aangegeven dat we wilden gaan voor zonnepanelen.  Dit paste precies in het duurzame beleid van de gemeente en hebben we de subsidie groot € 5.000,-- gekregen.  Ook de BTW-teruggaaf van de belasting werkte mee .

Hierdoor werd het voor ons mogelijk om 40 panelen op het dak te plaatsen, waarmee we als het goed is, de kosten van het stroomverbruik kunnen dekken.

We zijn dan ook blij dat we dit zo konden doen en dat we hiermee de continuïteit van de vereniging beter kunnen waarborgen en vooral , meewerken aan het halen van de milieudoelstellingen.

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.