Datum: 28-09-2021 - 10:05
17
jun
'14

Schaaksimultaan op De Jutter

René Janssen, clubkampioen 2013 van schaakvereniging Daniël Noteboom, nam het afgelopen vrijdag in een simultaanpartij op tegen twintig leerlingen van OBS De Jutter.

Na tien minuten wist hij de eerste leerling te verslaan, maar na anderhalf uur hielden nog ruim tien leerlingen stand en het duurde uiteindelijk tweeënhalf uur voor de laatste partij over was. Deze partij, tegen de schaakkampioen van De Jutter Bram Kuipers, dreigde op verlies uit te draaien, maar eindigde toch nog in remise. Met 19,5 uit de 20 partijen winst bewees René Janssen niet alleen een goed clubschaker te zijn, maar ook uit de voeten te kunnen met de onorthodoxe manier van schaken van de Kasparovs (het schaakidool van René) van morgen.

 

Foto: Paul Scheer

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.