Datum: 19-09-2021 - 20:06
20
me
'14

VSO Het Duin en SO De Duinpieper dansen op 3 Juni een ware flashmob

De leerlingen van VSO Het Duin en SO De Duinpieper dansen op 3 juni een ware flashmob, omdat er zonnepanelen op hun schooldak gelegd zijn. De zonnepanelen wekken genoeg stroom op zodat er geen grijze stroom meer nodig is. Dit maakt de leerlingen ‘happy’!

 

Met behulp van de zonnepanelen zijn dit de eerste scholen in de Duin- en Bollenstreek die stroomneutraal zijn. Met de zonnedans vieren de leerlingen dat hun scholen een steentje bijdragen aan een betere toekomst door het milieu niet te belasten. Al dansend delen straks 170 leerlingen hun enthousiasme voor zonne-energie in de hoop dat vele scholen hun voorbeeld volgen. Joke Tebeest, locatiedirecteur van VSO Het Duin, is trots op haar leerlingen en leerkrachten en dat de scholen voorlopers zijn op het gebied van duurzaamheid.

 

De leerlingen kunnen de verduurzaming van hun school zelf volgen. Via een scherm in de hal zien ze precies hoeveel kWh er wordt opgewekt. “Het enthousiasme van de leerlingen maakt een nieuwe generatie bewust van het belang van energie, en dat is waar het hier om gaat,” vertelt Hermine Verburg, locatiedirecteur van SO De Duinpieper. Hilde van Dijk, initiatiefnemer van Slim opgewekt geeft aan: “Iedereen is het eens over het belang van verduurzaming. Ik ben opgewekt dat het lukt om scholen te overtuigen ook daadwerkelijk actie te ondernemen. Duurzame scholen zijn namelijk goed voor het milieu, voor de schoolbegroting en voor de volgende generatie."

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.