Datum: 19-09-2021 - 20:08
17
mrt
'14

Samen leven van de zon

Martijn Vroom, wethouder CDA Noordwijk, nam in juni 2012 het fantastische initiatief om de Noordwijkse ambities op het gebied van duurzame energie wáár te maken. Zijn wens is zonnepanelen op alle gemeentelijke gebouwen, scholen, sportclubs en lokale ondernemingen.

Ook voor particulieren een zeer interessante optie. Zonnepanelen zijn goed voor portemonnee het milieu én het imago van bloemenbadplaats Noordwijk. Een motie van CDA Noordwijk hierover werd woensdag tijdens de raadsvergadering aangenomen. Groot voordeel van de opzet is dat de gemeente Noordwijk de investeringen in de panelen kan doen tegen een zeer laag rentepercentage. Door deze tussenkomst van de gemeente via een coöperatie worden zonnepanelen mogelijk voor verenigingen die daarmee veel energiekosten kunnen besparen.

 

Duurzaamheid loont

CDA Noordwijk heeft een flink aantal speerpunten die betrekking hebben op duurzaamheid in haar programma. CDA streeft naar een goede balans tussen mens, milieu en een gezonde economie en wil inwoners en bedrijven daarbij optimaal betrekken. De inzet van zoveel mogelijk duurzame energie maar wel met respect voor natuur, bewoners en uitzicht. Dus geen windmolens dicht voor de kust.

CDA voor méér LED en méér ZON(nepanelen).

 

ZONdag

CDA is blij met Noordwijk als een Duurzame Energie Coöperatie; Een gemeente met een stimulerende en initiërende rol ook wat betreft duurzaamheid.  CDA Noordwijk wil leven van de zon: iedere dag een ZONdag!

 

www.CDAnoordwijk.nl

www.facebook.com/cdanoordwijk

Meest populair

  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.