Datum: 28-02-2020 - 19:26
18
dec
'13
Goede doelenactie bij het Northgo College
Geschreven door

Goede doelenactie bij het Northgo College

SPONSORLOOP, KERSTPAKKETTEN, ZEEP, KERSTSTUKJES, KERSTPAKKETTEN BIJ GOEDE DOELENACTIES OP HET NORTHGO COLLEGE.

In de weken voor de kerstvakantie wordt er op het Northgo College hard gewerkt aan de jaarlijkse goede doelenacties. Verschillende klassen en jaarlagen kiezen hun eigen goede doel.

Op vrijdag 20 december 2013 van 10:00 tot 10:45 uur is er voor de leerlingen van klas 2 een sponsorloop op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

Leerlingen van klas 2 van het Northgo College steunen al enige jaren “Happy and Joy”. Deze stichting heeft een kleuterschool in het dorp Kabojja in Uganda opgericht waar kinderen van 3 tot 7 jaar Engels leren, leren schrijven, lezen en ook gewoon spelen en sporten. In de afgelopen jaren hebben we mede gezorgd voor de aankleding van het schooltje en het schoolplein en voor lunches. Dit jaar lopen we om de verder groei en verbouwing van de school mogelijk te maken. Vorig jaar heeft de Happy and Joy Nursery School een officiële goedkeuring ontvangen en dat betekent dat er verder gewerkt kan worden aan een toekomst, niet alleen voor de school maar vooral voor de kinderen!

Om van de sponsorloop de gezelligste loop van het jaar te maken komen de leerlingen in een een sportieve kerstoutfit.! Er zijn ook prijsjes voor de origineelste uitdossingen en ouders, familieleden en vrienden staan langs de kant om de leerlingen aan te moedigen.

Na afloop is er voor alle leerlingen van klas 2 chocomel met een pannenkoek, gesponsord door ’t Pannenkoekenhuisje op de Wilhelmina Boulevard.Als rode draad in de goede doelenweken is er de actie voor de Voedselbank Noordwijk-Noordwijkerhout. Voor alle cliënten van de Voedselbank heeft het Northgo College een mooi kerstpakket samengesteld. Sommige klassen hebben, naast hun eigen actie, één of twee pakketten gemaakt. Andere leerlingen hebben losse producten ingezameld waarmee ze gezamenlijk feestelijke dozen hebben gemaakt.De klassen 1 mavo, 1 mavo/havo en 2 mavo vragen in navolging van Serious Request aandacht voor armoede-gerelateerde ziektes zoals diarree en simpele maar doeltreffende maatregelen hiervoor. Leerlingen krijgen op vrijdag 20 december a.s. een korte les over het belang van hygiene en maken zelf zeepjes. Deze zeepjes worden in Noordwijk uitgedeeld om ook in Noordwijk aandacht te vragen voor het belang van goede hygiëne en de bestrijding van armoede-gerelateerde ziektes.Alle leerlingen van 3 mavo gaan op 20 december kerststukjes maken op school. Na het creatieve gedeelte gaan ze naar Woon- en zorgcentrum Groot Hoogwaak om daar de stukjes persoonlijk te overhandigen aan de bewoners.