Datum: 30-06-2022 - 05:51
07
dec
'13

Peter Dijkstra dirigeert MUSA in Kerstconcert in Oude Jeroenskerk in Noordwijk

Op zondag 22 december geeft in de Oude Jeroenskerk het vocaal ensemble MUSA o.l.v. Peter Dijkstra een Kerstconcert, m.m.v. Andrea Voets, harp en Jaco van Leeuwen, orgel

 

In 2012 spraken MUSA en Muziek in Jeroen met elkaar af dat het koor o.l.v. Peter Dijkstra minstens één concert per jaar in de Oude Jeroenskerk zou verzorgen. Dat het deze keer het Kerstconcert wordt, maakt  het alleen maar meer de moeite waard om dit bij te wonen.

Het programma bestaat uit een uitvoering van de bekende ‘Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten, voorts werken van o.a. Brahms, Lauridsen en Rautavaara en ook een aantal bekende Christmas Carols..

Het is te danken aan de verknochtheid van Peter Dijkstra aan de Oude Jeroenskerk dat hij elk jaar minstens één keer naar Noordwijk komt, want anders zou het inmiddels bijna onmogelijk zijn om hem hiernaartoe  te halen. Dezer dagen is hij dagelijks op Radio 4 te horen met werken uitgevoerd door het Koor van de Bayerische Rundfunk waarvan hij chef-dirigent is. En eind november werd hij onderscheiden met het Gouden Viooltje, een driejaarlijkse prijs voor een uitzonderlijk getalenteerd musicus afkomstig uit Noord-Nederland. In het juryrapport stond o.a.:  ‘Peter Dijkstra wordt – ook al is hij pas 35 jaar – tot de grootste koordirigenten ter wereld gerekend.’ Dat is natuurlijk mede te danken aan zijn uitvoeringen met het koor van de Bayerische Rundfunk, het Zweeds Radiokoor, het Nederlands Kamerkoor en zijn optreden als dirigent in de Mattheüspassion van de Nederlandse Bachvereniging.

MUSA is een koor van ervaren en zeer getalenteerde amateurs, die Dijkstra stuk voor stuk zelf heeft geselecteerd, dat een paar keer per jaar een monumentaal werk uitvoert.

In de Ceremony of Carols wordt het koor op de harp begeleid door Andrea Voets en na de pauze levert Jaco van Leeuwen zijn bijdrage in de begeleiding op orgel van een aantal kerstliederen. Het is het enige concert dat MUSA rondom de Kerst geeft. Meer informatie over concert, de te spelen stukken en de musici staan op  www.muziekinjeroen.nl.

 

Het concert begint om 15.00 uur. In de pauze wordt een (gratis) glas wijn of fris geschonken.

Kaarten à € 17,50,-  zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Theater de Muze en kunnen daar ook telefonisch of per mail worden gereserveerd:  www.demuzenoordwijk.nl.

Meest populair

  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.
  • RDW geeft géén toestemming aan Strandrups om te mogen rijden.
  • Explosie en explosief gevonden: update: burgemeester sluit ‘Home’ aan de Grent.