Datum: 02-10-2023 - 22:46
08
jun
'23
Werkzaamheden NL Space Campus.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Werkzaamheden NL Space Campus.

Gemeente Noordwijk heeft de bedrijven op en rond het Space Business park geïnformeerd over de werkzaamheden. Langzaamaan krijgt de NL Space Campus vorm....

Een ruimte die verbindt
AW Infra legt de komende weken ten westen en ten oosten van de Eisingastraat een plein aan. Het plein ligt in het hart van de campus. Er komen schelpenpaden, her en der mooi groen en uitnodigende zitelementen. Het doel: een mooi vormgegeven ruimte waar mensen elkaar in een inspirerende omgeving treffen. 

Een echte campus
Het inrichten van de ruimte maakt onderdeel uit van een plan: het ontwikkelen van een volwaardige, fysieke Space Campus. Een ruimtevaarttechnologiehub aan de rand van de gemeente, vlakbij Esa Estec, de grootste site van de Europese ruimtevaartindustrie. 

Kansrijk
De NL Space Campus organisatie bestaat al. Deze kwam de afgelopen jaren goed uit de startblokken. De florerende gemeenschap verbindt inmiddels vele duizenden professionals. Nu wordt er aan een echte, fysieke NL Space Campus gebouwd. De campus heeft alles in huis om uit te groeien tot één van de belangrijkste hubs van de Europese Ruimtevaartsector.

Onbegrensd
NL Space Campus verbindt mensen. Met elkaar. Kennisuitwisseling staat daarbij centraal. Maar ook verbindt de campus de ruimtevaartorganisaties die zich in gemeente Noordwijk bevinden. Onder meer Esa Estec, het Business Incubator Center en het Galileo Reference Center. 

Basecamp
Daarnaast bereidt de gemeente in samenwerking met de provincie Zuid-Holland de realisatie van een Basecamp voor, met horecavoorzieningen en vergader- en ontmoetingsruimten. De voorziening biedt ondersteuning aan start-ups en scale-ups op het gebied van de ruimtevaart. Innovatie staat centraal. Maar ook nieuwe werkgelegenheid.

Fablab 
De plannen om de Space Campus nog verder op te tuigen zijn al in voorbereiding. Zo is het de bedoeling dat er een Fablab komt, waarvoor de aanvraag voor een omgevingsvergunning inmiddels is ingediend. 
Maak kennis met NL Space Campus. Raadpleeg de website.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.