Datum: 27-09-2023 - 23:55
01
jun
'23
Gedicht van de maand door Erna Kagenaar: ‘Verbonden’.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Gedicht van de maand door Erna Kagenaar: ‘Verbonden’.

Elke maand zal er van Erna Kagenaar uit Noordwijk een gedicht geplaatst worden op BlikOp Noordwijk. Erna schrijft gedichten waarbij Noordwijk centraal staat. Politiek, natuur of toerisme, alles kan voorbij komen. Met daarbij een toelichting hoe het gedicht tot stand is gekomen. Lees en geniet mee…..

De afgelopen tijd heb ik het geluk om regelmatig prachtige gesprekken te voeren met bijzondere mensen. Inhoudelijk hebben deze regelmatig betrekking op vrijwilligerswerk en initiatieven ter bevordering van welzijn, door onder andere mensen te verbinden met elkaar. Tja, daar is tie weer: verbinden. Mocht u het woord onderhand niet meer kunnen horen, (zoals weleens wordt opgemerkt), het IS ER! Gelukkig maar, want verbinden kan zonder huwelijkse voorwaarden, is geheel vrijblijvend en heeft meerwaarde.

Een uitgesproken motto van ‘Liefdewerk’ bijvoorbeeld, is ‘terug naar je hart.’ Angela Roelen opende midden in de Kerkstraat haar nieuwe ontmoetingsplek met een belangrijke missie; verbinden. Niet geheel toevallig dat dit in Noordwijk- Binnen is, toch? In dit authentieke sfeervolle pand geen commercie, maar onbetaalbare ervaringen. Wij mensen hebben nu eenmaal een levensverhaal en we leren het leven door vallen en opstaan. Er is soms moed voor nodig om keuzes te maken die passen bij wie je als mens werkelijk bent. Als we zonder oordeel elkaar daarin kunnen ontmoeten, dan is dat toch geweldig? Noordwijk is rijk aan verhalen en bijzondere mensen. Er wordt steeds meer omgekeken naar elkaar, althans, zo is het in mijn beleving. En de uwe?

Neem de onlangs geopende tweede ‘Lief en Leedstraat’ in wijk Vinkeveld. Mensen die vrijwillig vanuit hun rol als ‘gangmaker’, voor kleine buur-attenties zorgen bij bijzondere, ingrijpende gebeurtenissen en gezellige, sociale activiteiten organiseren. Ook hier geldt weer; geheel vrijblijvend verbinden. Niets moet, het mag.

Nog eentje; bestuursleden van 55+ Noordwijk werden tijdens een ledenvergadering compleet verrast door Lions Club Noordwijk, met een riante cheque. Slechts een paar voorbeelden van prachtige initiatieven. Ik kan er, hopelijk net als u, geen genoeg van krijgen. En roept het woord ‘verbinden’ nog steeds iets van ‘soft en zweverig’ bij u op? Geen nood; bij een onofficiële verbintenis, is geen ontbinding nodig.

Soms is de wereld klein
door eenzaamheid, ongemak of pijn

Soms is de wereld wreed
in voortdurend, onnodig leed

Soms zijn mensen zoekend naar hun pad
en hebben ze hun portie wel gehad

Soms zijn er dagen
waarin ze niemand zagen

Soms zijn er mensen die dat zien
die ze nooit eerder hebben ontmoet misschien

Ze geven belangeloos
en lijken feilloos

te begrijpen, ze ontfermen
ze beschermen

Soms is de wereld groot
met een trouwe bondgenoot

verbonden in lief en leed
Soms is het leven compleet 

{gallery}17578{/gallery}

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.