Datum: 27-09-2023 - 23:27
31
me
'23
Valpreventie programma In Balans van start via Leefstijlakkoord 2023 in Noordwijk en Noordwijkerhout!
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Valpreventie programma In Balans van start via Leefstijlakkoord 2023 in Noordwijk en Noordwijkerhout!

Voor het Leefstijlakkoord 2023 wordt er een valpreventie programma gestart. Een samenwerking van KBO Noordwijkerhout met Fysiotherapie De Praktijk en de buurtsportcoaches. “Vallen? Dat gaat niet over mij” denken veel ouderen. Bovendien zien ze vallen als iets dat nu eenmaal hoort bij het ouder worden. Deze gedachten helpen echter niet om in actie te komen, terwijl dat juist wel nodig is! Vallen is vaak te voorkomen....

Het In Balans oefenprogramma is een leuk en op maat gemaakt programma voor het verbeteren van het evenwicht en de spierkracht. Het zorgt er voor dat u met meer vertrouwen beweegt in en om uw huis. Het wordt u in groepsverband aangeboden. Het werkt stimulerend om het met lotgenoten te volgen. Daarnaast motiveert de gezelligheid in de groep om het programma vol te houden.

De groepstrainingen starten vanaf september en worden 15 weken lang wekelijks aangeboden op de zaterdagochtend, zowel in Noordwijk als in Noordwijkerhout. Voorafgaand aan het programma is er een voorlichtingsbijeenkomst van In Balans-docenten Eveline Anthonissen en Iris van Wetten. Thuis gaat u zelf ook aan de slag met de oefeningen en tips. Dit programma is uitermate geschikt voor de minder mobiele ouderen. Ook als u met een loophulpmiddel loopt, kunt u aan deze training meedoen.

De resultaten zijn veelbelovend: 35% reductie van valincidenten (bron: veiligheid.nl). Daarnaast neemt ook de ernst van de gevolgen na een val af, omdat u beter in staat bent om uzelf op te vangen waardoor een harde klap op bijvoorbeeld de heup voorkomen wordt.

Dus doe mee en laat je niet vallen! De informatie bijeenkomst staat gepland op zaterdag 24 juni om 10.00 uur in het Sportcafé van Sportpark Duinwetering te Noordwijk.

Wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst of wilt u meer informatie? Meld u dan aan bij Eveline Anthonissen via 06-30572591 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.