Datum: 28-09-2023 - 03:24
19
me
'23
Beheerster Voedselkast Kersappelstraat vraagt nu zelf hulp, helpt u mee?
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Beheerster Voedselkast Kersappelstraat vraagt nu zelf hulp, helpt u mee?

Bianca Erkamps uit Noordwijk beheert samen met haar man de voedselkast voor hun woning aan de Kersappelstraat. Zij zorgen er voor dat vele mensen, die zelf de benodigde middelen niet hebben om voedsel te kopen, bij hun terecht kunnen voor voedsel, al dan niet gedoneerd of zelf aangeschaft voor de kast. Nu heeft Bianca zelf hulp nodig, wat ze heel lastig vindt om te vragen. Maar haar hulpvraag is zo noodzakelijk dat ze zich daar overheen heeft gezet. Lees het verhaal van Bianca.....

Mijn naam is Bianca, ik ben 49 jaar oud en ik heb 2 geweldige kinderen. Sinds 2019 heb ik na een mislukte medische ingreep problemen met het reguleren van het levensbelangrijke stresshormoon cortisol. Dit zorgt er voor dat ik op dit moment niet meer alleen het huis kan verlaten. Ook zijn mijn kinderen en man elke dag alert en bang dat ik in een levensgevaarlijke Addison crisis raak. Wij vechten ons dagelijks door deze onzichtbare ziekte heen maar een Addison hulphond zou ons meer rust en veiligheid kunnen bieden! Daarvoor vraag ik uw hulp!

Wat is Cortisol?
Cortisol zorgt voor een normale werking van het lichaam, vooral tijdens een stressvolle situatie. Het hormoon vertelt het lichaam namelijk wat voorrang heeft en welke onnodige taken wel even kunnen worden uitgeschakeld. Je “fight-or-flight” respons. Pijnprikkels worden verminderd en adrenaline wordt aangemaakt zodat je jezelf tijdelijk in een stressvolle situatie beter kan redden. Op momenten van stress of ziekte is verhoogde aanmaak van cortisol noodzakelijk, zonder cortisol kun je namelijk niet leven. Mensen die zelf geen cortisol meer kunnen aanmaken, moeten levenslang cortisol in pilvorm innemen.

Hier gaat er bij mij alleen even wat mis. Mensen die cortisol missen, en het handmatig moeten innemen, kunnen een tekort (laag cortisol) vaak niet zelf aanvoelen en dat kan levensbedreigend zijn. Wanneer ik in zo’n stressvolle situatie terecht kom heb ik niet altijd genoeg cortisol en in plaats dat mijn lichaam netjes de belangrijke processen voorrang geeft...kan het zo zijn dat alles wordt uitgeschakeld en kan ik zelfs in een coma terecht komen. 

Zelf heb ik al veel crisissen meegemaakt maar gelukkig is het bij mij nog niet zo ver gekomen dat ik in een coma ben beland. Dit willen we uiteraard voorkomen. Help jij mee?

Een Addison Hulphond via Stichting Kibo, kan een daling of tekort van cortisol leren ruiken en dit melden bij mij. Er is geen manier om zelf cortisol te meten maar op een hulphond kan ik vertrouwen dat hij mij aangeeft wanneer mijn coritisol te laag is en ik medicatie nodig heb!

Te veel cortisol innemen kan ook voor narigheid zorgen, dus wat extra innemen voor de zekerheid is ook niet zonder gevaar. Uiteraard kost het opleiden van een hulphond veel geld en daar heb ik jouw hulp bij nodig. Een hulphond zal betekenen dat ik mijn leven terugkrijg en zelf weer op pad durf, ik zou  heel graag weer in deze vrijheid willen leven! Alleen ergens heen gaan, dat durf ik namelijk al tijden niet. Ik en mijn familie zijn bang dat ik in een benarde situatie terecht kom en niemand mij kan helpen, met alle gevolgen van dien. 

Een hulphond kan ervoor zorgen dat ik mij veiliger voel en door spannende situaties kan manoeuvreren, zonder dat ik bang hoef te zijn dat er een crisis op de loer ligt. Ik wil graag net als ieder ander persoon onafhankelijk zijn. 

Op dit moment ben ik het vertrouwen in mijn eigen lichaam kwijt en heb ik altijd overal waar ik ga en sta een persoon nodig naast mijn zijde.

Help jij mij weer zelfstandig worden? Klik hier om naar de donatie pagina te gaan.

Alvast bedankt voor uw hulp en steun.

Hartelijke groet, Bianca

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.