Datum: 02-10-2023 - 22:38
16
me
'23
Rabobank helpt energiecoöperaties in Zuid-Holland met de Rabo Ontwikkelbijdrage voor Energiecoöperaties.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Rabobank helpt energiecoöperaties in Zuid-Holland met de Rabo Ontwikkelbijdrage voor Energiecoöperaties.

Energiecoöperaties in Zuid-Holland kunnen vanaf 15 mei een bijdrage bij Rabobank aanvragen voor kosten die zij maken in de oriëntatie- en ontwikkelfase van een project. Met als doel om samen de energietransitie te versnellen....

Marius Hovius, directeur coöperatieve Rabobank in de regio Leiden-Haaglanden: “Energiecoöperaties spelen een belangrijke rol bij het versnellen van de energietransitie. Zij zetten zich in voor het lokaal opwekken van duurzame energie. Als Rabobank willen wij deze coöperaties ondersteunen om projecten sneller van de grond te krijgen. Na de opstartfase van een Energiecoöperatie komt er namelijk een fase waarin geld nodig is voor de oriëntatie en ontwikkeling van projecten. Tegelijkertijd is er vaak nog onvoldoende zekerheid om te kunnen financieren.

Energiecoöperaties in Zuid-Holland die in deze fase zitten, wil Rabobank dat extra financiële zetje geven. Dit doen wij vanuit ons coöperatief dividend”. Het coöperatief dividend is een deel van de winst die Rabobank investeert in de lokale leefomgeving.

Waarvoor kan een bijdrage aangevraagd worden?
Energiecoöperaties in Zuid-Holland (die klant zijn of worden bij Rabobank) kunnen een donatie aanvragen voor maximaal € 10.000,- voor externe kosten die gemaakt worden in de oriëntatie- en ontwikkelfase van een duurzaam energieproject. Bijvoorbeeld voor onderzoek, communicatie, bewonersbijeenkomst en kosten voor het oprichten van een coöperatie die nodig is om te starten met een project. De aanvraag dient aan een aantal criteria te voldoen.

Meer informatie en aanvraag indienen
Meer informatie over de criteria en over hoe een donatie aangevraagd kan worden, is te vinden op www.rabo.nl/lh/ontwikkelbijdrage. Voor vragen kunnen energiecoöperaties terecht bij de adviseurs van de Energiecoöperatiedesk van Rabobank in Zuid-Holland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.