Datum: 02-10-2023 - 23:14
15
me
'23
Echtpaar Bert en Hennie Kiffers-Brander 60 jaar getrouwd.
Geschreven door Redactie BON > Wendy Weijers
Foto's Redactie BON

Echtpaar Bert en Hennie Kiffers-Brander 60 jaar getrouwd.

Maandagmorgen 15 mei kreeg de familie Kiffers-Brander de burgemeester op de koffie. Met een mooie bos bloemen kwam zij het 60-jarig bruidspaar feliciteren met deze heugelijke dag. Bert en Hennie komen oorspronkelijk niet uit Noordwijk maar uit Enschede en Drachten. De ontmoeting vond plaats tijdens een dansfeest in Drachten waar de vonk oversprong....

Bert werkte als ambtenaar (archivaris) bij een aantal gemeenten in Nederland. In Hoorn, Beetsterzwaag, Gorinchem en daarna streken ze neer in Noordwijk. Bert zou graag nog eens een kijkje nemen in de archieven van de stad Leiden. Hennie werkte voor het huwelijk bij Bata schoenenwinkel, na het huwelijk stopte het werk en werd de aandacht gegeven aan het huishouden en het gezin wat werd gevormd. 

Naast het huwelijk in 1963 beleefde Bert nog een ander avontuur. Hij reed mee met de Elfstedentocht. Helaas heeft hij de tocht niet uit kunnen rijden omdat hij midden in de nacht van het ijs moest komen van de organisatie. Maar Bert en Hennie zijn dat avontuur nooit vergeten. Hennie heeft de tocht overgeslagen al was ze een prima schaatsster. De kou trok haar niet zo.

In het huwelijk werden er twee zoons geboren en zijn ze gelukkig met hun twee kleindochters. Elk jaar werd er een reis naar Spanje gemaakt met de kinderen, daar bewaren de zoons warme herinneringen aan. 

Bert en Hennie houden allebei van lezen, zijn graag in de natuur en zijn geïnteresseerd in het dagelijkse nieuws. Een vers gekookte warme maaltijd wordt elke middag door Bert zelf gemaakt, heel handig dat zijn hobby koken is.

Aanstaande zaterdag zal er in Leiden een feestje worden gevierd.

De redactie van Blik Op Noordwijk wenst het bruidspaar een fantastische dag toe met hun familie. 

Meest populair

  • Toos van der Valk opent gloednieuw restaurant ‘Vloed’ Van der Valk Palace Hotel.
  • Gemeente komt met persverklaring rondom vergunning Pension Code Rosé.
  • Update: Lichaam van Cees Binnendijk is gevonden. Politie vraagt aandacht voor de vermissing van Cees Binnendijk uit Rijnsburg.
  • UPDATE: Aangepast persbericht van de gemeente: Het strand van Noordwijk is morgen afgesloten, inwoners mogen een frisse neus halen, mits ze de coronarichtlijnen naleven.
  • GGD meldt: twee inwoners van de Gemeente Noordwijk besmet met coronavirus.